De vluchtelingencrisis vraagt ook op de Landelijke Diaconale Dag uw extra aandacht. Neemt u een of meer kaarten Aan een Onbekende Vluchteling mee naar Utrecht?

 

Aan een Onbekende Vluchteling

Namens de protestantse gemeenten is Kerk in Actie bezig met noodhulp en lobbywerk voor vluchtelingen. Vanuit uw gemeente nog iets extra’s mogelijk.

Op de Landelijke Diaconale Dag zamelt Kerk in Actie kaarten in Aan een onbekende vluchteling. Deelnemers aan de Landelijke Diaconale Dag kunnen deze kaarten zelf schrijven en ook gemeenteleden vragen geschreven kaarten mee te geven.

Kerk in Actie zorgt ervoor dat de kaarten terecht komen bij vluchtelingen in het Midden-Oosten, op Lesbos en Lampedusa, of in Nederland. Dat doet Kerk in Actie via de bestaande internationale contacten met kerken en partners.

Vanuit 1800 protestantse gemeenten kunnen we zo duizenden vluchtelingen een teken van hoop en medemenselijkheid geven. Samen kunnen wij vluchtelingen laten voelen dat ze gezien worden, als uniek mens, in grote problemen, op zoek naar een veilige plek.

Zie ook www.kerkinactie.nl/ldd2015 of www.kerkinactie.nl/helpvluchtelingen

 

 

Werkwijze Aan een Onbekende Vluchteling

Koop een kaart en schrijf in het Engels uw wens voor een vluchteling. Ook medegemeenteleden kunnen zo’n kaart schrijven en aan u meegeven naar de Landelijke Diaconale Dag.

 

U kunt zelf een tekst bedenken. Het kan simpel zijn, bijvoorbeeld:

Adresseer aan   To an unknown refugee

 

Wens    A terrible injustice is happening. Never we have felt so close to misery and suffering. We want to let you know you are not alone. We pray for a better future.

 

Wens    I wish you a safe passage with a lot of respect on your way.

 

Wens    We hope and pray for a safe arrival in a country that respects you and your history

 

Zie ook www.kerkinactie.nl/helpvluchtelingen.  

 

 

ticketregistratie
 ticketregistratie