Leefstijl in de GGZ: Hoe? Zo! 

Let op: het congres is inmiddels volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst?
Stuur dan een e-mail naar peters@prelum.nl!


Inmiddels is algemeen bekend dat het verbeteren van leefstijl (gezond voedsel, meer beweging en stoppen met roken) een positieve invloed heeft op zowel de lichamelijke als psychische gezondheid van psychiatrisch patiënten. Onderzoeken die dit positieve effect aantonen, zijn er meer dan genoeg. Leefstijlprogramma's worden vaak omarmd door verpleging, staf en door patiënten en familie. En toch blijkt er een kloof te bestaan tussen de theorie en de succesvolle implementatie ervan. 

Het hiaat tussen kennis en kunde ontstaat doordat omstandigheden en praktische voorwaarden in de dagelijkse praktijk vaak anders zijn dan in de studies. Er wordt bijvoorbeeld onderschat hoeveel werk succesvolle implementatie is, of er is geen goed antwoord op de weerstand die ontstaat bij veranderingen.

Over dit congres
Met dit congres proberen we de succesfactoren en valkuilen bij leefstijlimplementatie voor u samen te vatten. We delen kennis en best practices met u, zodat duidelijk wordt hoe het wél, maar ook hoe het niet moet. Zodat u weet wat u te doen staat. En zodat u morgen al kunt starten met het verbeteren van de leefstijl en gezondheid van uw patiënten.

We hebben diverse sprekers en workshopleiders uitgenodigd die ervaring hebben met leefstijlimplementatie. Zij verzorgen een ochtendprogramma met plenaire lezingen en een middagprogramma met diverse praktische workshops (u kiest er drie).

Laat u met dit congres inspireren en leer over belangrijke randvoorwaarden en effectieve methodieken. Wij geven u de basis; een helder doel voor ogen en de praktische handvatten. Daarna is het aan u en is het vooral een kwestie van samenwerken en doorzetten!

Datum: dinsdag 10 maart 2020

Locatie: GGZ Centraal (De Veste), Amersfoort

Doelgroep: Behandelaren, managers, verpleegkundigen, begeleiders en andere mensen van de werkvloer die iets willen of kunnen met het thema leefstijlimplementatie.

Aantal plaatsen: er zijn maximaal 150 plaatsen voor dit congres. Indien het animo erg groot blijkt, is de organisatie voornemens om het congres later in het jaar te herhalen. 

Kosten: Er zijn 3 verschillende prijzen* vastgesteld voor dit congres: 

  • € 350,- (psychiaters, klinisch en GZ-psychologen, andere specialisten, hoger management)
  • € 250,- (basis psychologen, paramedici, behandelaren, VS GGZ)
  • € 175,- (verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders)

Accreditatie: voor dit congres is accreditatie aangevraagd voor 6 nascholingsuren bij in elk geval het NVvP, V&VN en het VSR. Als u lid bent van een andere beroepsvereniging, dan krijgt u van ons na afloop een certificaat/bewijs van deelname toegestuurd. 

Programma: klik hier voor het dagprogramma en de diverse workshops (u kiest er 2).

Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier om uw deelname aan te vragen.
Om deelname van een diversiteit aan beroepsgroepen te waarborgen, controleren wij eerst of uw beroepsgroep nog niet oververtegenwoordigd is. Dit i.v.m. beperkt aantal plaatsen. U ontvangt z.s.m. bericht of wij uw aanmelding kunnen bevestigen. 

Praktische informatie: klik hier voor meer informatie over de organisatie en de locatie

*Medewerkers van GGZ Centraal, Altrecht en UMC Utrecht ontvangen 50% korting op de prijs.
Per organisatie kunnen maximaal 25 deelnemers zich inschrijven voor de kortingsprijs. 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren