SMOKEY SOUTH! HÉT BBQ EVENT VAN HET ZUIDEN!

 

Centrummanagement Geleen zet een nieuw evenement op de kalender: Smokey South; Hét BBQ event van het zuiden. In het hart van Geleen vindt op zondag 26 april het 'Limburgs BBQ Kampioenschap' plaats tussen 12.00 en 19.00 uur.

 

Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, wagen Limburgse barbecueërs zich aan de strijd om de titel 'Limburgse Barbecue Kampioen'. Daarnaast zijn er masterclasses van top-koks en workshops voor de jeugd. De befaamde Jord Althuizen van Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering, terwijl u op een barbecuemarkt alles van uw gading kunt vinden voor de komende zomer. 

 

Masterclasses

Jord Althuizen is onder andere wereldkampioen barbecueën, hoofdjurylid van Grillmasters (RTL4), bedenker en eigenaar van cateringbedrijf Smokey Goodness, geestelijk vader van acht kookboeken en eigenaar van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam. Jord geeft drie masterclasses, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Zijn bedrijf Smokey Goodness presenteert een heuse “Church of Protein” op de markt.

 

BBQ-markt

Op de BBQ-markt zijn onder andere de merken Ofyr, Kamado Joe en Green Egg vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Uiteraard zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

 

Junior Workshop

Jongeren tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan de workshop ‘Cook Your Real Hamburger’. Een vakslager legt op boeiende wijze uit waar het vlees voor een verantwoorde hamburger vandaan komt. Uiteraard kunnen de jongeren zelf gehakt draaien en de hamburger op smaak brengen. Vervolgens zullen ze met een grillmaster het broodje en de burger op verantwoorde wijze garen en ervan genieten.  

 

Limburgs Barbecue Kampioenschap

Het barbecue-event is ook het decor voor de uitroeping van de allereerste Barbecue Kampioen van Limburg! De wedstrijd bestaat uit drie categorieën. Voor de eerste twee categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De 3de categorie is de ‘Chef’s Choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige jury met onder andere Geleense sterrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen bepalen per categorie wie de winnaar is. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot 'Barbecue Kampioen van Limburg' en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van 

€ 250,-! 

 

Hebben we jou aangestoken? Steak jij graag de handen uit de mouwen Geef jouw team dan snel op via onderstaande link:

 

  MELD JE NU AAN  

 

Je kunt jouw team aanmelden t/m vrijdag 10 april.

 

Zie voor meer informatie:

Facebook-evenement: Smokey South! Hét BBQ event van het zuiden

Facebook-evenement: Limburgs BBQ Kampioenschap

 

Of kijk op www.centrumgeleen.nl

 

Belangrijk!

Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Mocht het evenement a.g.v. het coronavirus geen doorgang vinden dan ontvangen alle deelnemers het inschrijfgeld terug. 

 

Nog vragen? Neem contact met ons op via info@cmgeleen.nl.

 

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren