Franck Toussaint 

Wallonia as a logistics solution

Supply chain expert met een jarenlange ervaring in het aanjagen van groei, prestaties en veranderingen in de supply chain. Zijn leiderschap en ervaring wordt aangetoond door  best-in-class processen te creëren, operationele verbeteringen op te zetten, kosten te elimineren en teams & bedrijven te coachen. Franck is een frequente spreker op wereldwijde conferenties op hoog niveau en heeft meer dan 300 adviesmissies beheerd en uitgevoerd.  

Bernard Piette  

Logistics in Wallonia 

Bernard Piette is General Manager van Logistics Wallonia, het competitieve cluster voor logistiek en mobiliteit. Ze streven ernaar logistieke activiteiten in Wallonië te ontwikkelen door middel van partnerschappen en innovatie. In de afgelopen tijd heeft het cluster veel nadruk gelegd op het profiteren van de groeiende grensoverschrijdende e-commerce sector in China. De organisatie werkt ook nauw samen met trainingsbedrijven om trainingsprogramma’s op te stellen, om zo nieuw personeel klaar te kunnen stomen voor de logistieke markt.

Bert Selis  

The Liege Flexport 

Bert kent alle ins en outs van de luchthaven van Luik. Liege Airport, de 8e grootste vrachtluchthaven van Europa, 24/7 operationeel en ideaal gelegen in de gouden economische driehoek van Parijs, Amsterdam en Frankfurt. Bert is samen met een team van 4 collega's verantwoordelijk voor de groei van de luchthaven. Tussen 2015 en 2030 wordt een gebied van 470 hectare grond ontwikkeld om logistieke activiteiten te kunnen verwelkomen. De ontwikkeling van dit land, gelegen rond de Liege Airport, de op drie na grootste vrachtluchthaven, is gericht op het verder versterken van haar unieke waardepropositie, namelijk een snelle, probleemloze, 24/7 niet-overbelaste vrachtpoort naar Europa of de rest van de wereld.