Lunchlezing CMI 2019

 

Beste collega’s,

Met veel trots nodigen we jullie uit voor een speciale lezing op ons instituut op woensdag 11 september van 12.30u tot 13.30u op de 5e verdieping van Wijnhaven 107.

Nick Waters van Bellingcat vertelt ons over Open Source journalistiek en zal dit illustreren aan de hand van onderzoek dat ze naar MH17 hebben gedaan. Bellingcat is een burgerjournalistiek netwerk. Het maakt gebruik van data analytics en online bronnen, zoals sociale media. Het onderzoekt internationale conflicten en werd bekend door berichtgeving over de Syrische burgeroorlog, de oorlog in Oost-Oekraïne en de vliegramp met de MH17. Daarnaast publiceert het instituut handleidingen over de gebruikte werkmethoden om anderen aan te sporen hetzelfde te doen. Ze hebben hiermee in de afgelopen jaren verschillende journalistieke prijzen gewonnen.

Jullie zijn allen van harte welkom om deze lezing bij te komen wonen. Een mooi voorbeeld van hoe nieuwe technologie en data analytics de wereld van communicatie en journalistiek veranderen.

Vind je het leuk om ook een groep studenten mee te nemen naar deze lezing, mail dan even naar Heleen, dan kunnen we kijken of we voldoende plek hebben.

Groeten en hopelijk tot de 11e,

Jasper Schelling en Heleen Elferink