Masterclass Leiderschap en Communicatie

Masterclass Leiderschap en Communicatie

De sprekers

klein.png
Reinwout Schram (1960) werkte het eerste deel van zijn loopbaan binnen de financiële wereld en het bedrijfsleven, zowel in binnen- als buitenland. Daarna werd hij professioneel actief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en management development.
Reinwout geeft trainingen, personal coaching, lezingen en advies op het gebied van Commerciële ontwikkeling en Leiderschap. Hij ervaart elke dag opnieuw dat (commercieel) management ‘simpel is, maar niet gemakkelijk’: Veel managers begrijpen nieuwe Business modellen in een oogwenk (‘management is simpel’), maar vinden het lastig om het geleerde toe te blijven passen in de weerbarstige praktijk (‘management is niet gemakkelijk’).
‘Het is mijn doel om leiderschap toegankelijk te maken voor iedere manager waardoor er meer plezier en betere resultaten ontstaan’. Hij geeft hen unieke ervaringen waardoor zaken duidelijk en begrijpbaar worden. Reinwout is meertalig en werkt in verschillende landen met hun verschillende (management)culturen.
Samen met zijn compagnon ontwikkelde hij een bijzondere leiderschaps- en managementleergang ‘De Nieuwe Leider’ (www.denieuweleider.nl) en schreven ze een boek over leidinggeven, ‘Heb je even? , Klankboek voor managers’. Zijn boek kwam uit in december 2011, bereikte een top – 5 notering bij Managementboek en is inmiddels ook in het Engels verkrijgbaar (‘Got a minute?’).

Motto: Met meer gemak en met meer zekerheid je resultaten halen!

Reinwout Schram
Training & Development
Allersma 79
5655 CC EINDHOVEN
06 29 072 145
schram@bronconsult.nl
www.hebjeeven.nl
linkedin.com/in/reinwoutschram

nicoline klein.png
Nicoline van der Lugt (1962) is sinds vijf jaar zelfstandig communicatie adviseur, marketeer en journaliste. Ze heeft 15 jaar ervaring als marketeer in de uitgeverijwereld. Na een kortdurend docentschap aan een hogeschool en anderhalf jaar bij een mailinghuis als communicatie manager startte ze in 2008 haar eigen communicatie adviesbureau. In de afgelopen vijf jaar heeft ze als interim communicatieadviseur veel verschillende projecten voor UNETO-VNI gedaan. Voor Otib heeft zij het boek ‘Innoverend Installeren’ als concept bedacht, geschreven en geproduceerd. Tevens heeft zij het projectmanagement gedaan van Het Nieuwe Installeren, een visieconcept van UNETO-VNI over het installatievak in de toekomst met behulp van augmented reality via een game en een film.
Nicoline heeft deze film geproduceerd, het script geschreven en de introductie op de beurs ET 2011 en VSK beurs 2012 georganiseerd.

‘Door mijn werk in de installatiesector heb ik veel geleerd over de veelzijdigheid van en de ontwikkelingen in het installatievak en de relevantie van de branche voor de economie. Het vak heeft mijn interesse gewekt. Maar ik heb mij ook verbaasd over de vele kansen die de markt biedt maar waarop door de installatiebedrijven nog niet voldoende wordt geanticipeerd. Verder blijkt uit onderzoek dat samenwerken en communicatie vaak struikelblokken zijn in de contacten met medewerkers en klanten. Ik wil daarom graag mijn kennis van het communicatievak gebruiken om installateurs te helpen naar een beter contact met hun personeel en klanten en dus ook naar meer omzet. Behoud van goed personeel en luisteren naar je klanten is een noodzaak in de huidige economie. De gunfactor is van groot belang bij het verkrijgen van opdrachten. Hoe u de gunfactor zelf en met uw team kunt creëren, dat vertel ik u tijdens de masterclass.”

Motto: Effectief communiceren brengt mensen in beweging!

Nicoline van der Lugt

comminaction_logo.jpg
communicatie advies, training en coaching - journalistieke producties
06 111 73 464
nvdlugt@harmon.nl
www.comminaction.nl
linkedin.com/in/nvanderlugt

workshop organiseren
 workshop organiseren