Mix & Match

Matchmaking Event georganiseerd door TKI Switch2SmartGrids (uit Topsector Energie) en CLICKNL (uit Topsector Creatieve Industrie).

De energiesector staat aan de vooravond van enorme veranderingen. Duurzamer, lokaler, innovatiever en met veel meer invloed vanuit de gebruikers. Het “Matchmaking Event, opmaat naar smart energy cities” wil de innovatiekracht van Nederland vergroten met creatieve oplossingen rondom slimme energie. We brengen daarom creatieve ondernemers, innovators en projecteigenaren en opdrachtgevers uit de energiewereld bij elkaar om nieuwe innovatieve energieprojecten naar ‘the next level’ te brengen.

De Matchmaking
In Nederland liggen al veel kansen om lopende en geplande projecten te benutten voor innovatie en verduurzaming. Denk aan de vele renovatieprojecten in de sociale woningbouw, de opmars van veel lokale energiecollectieven en de opmars van datagedreven slimme diensten. Nationaal, maar ook internationaal, kunnen Nederlandse bedrijven een belangrijke rol spelen bij het innovatief oplossen van uitdagingen in de landelijke en stedelijke energievoorziening.

Het afstemmen van (lokale) energieproductie en energievraag, en buffering of energieopslag, wordt steeds vaker gerealiseerd op het niveau van steden, wijken of industrieterreinen. En zelfs binnen straten slaan bewoners de handen ineen.
Dat vereist echter een nieuwe aanpak, waarbij consumenten een grote rol krijgen. Op dat gebied kan de creatieve industrie veel betekenen, met methodes als service design en gamification, met slimme en toegankelijke informatiediensten om die diensten te laten draaien, met oplossingen die gebruikers in staat gaan stellen veel meer grip en invloed te hebben op hun eigen energievoorziening.

Herken je je in de kansen die deze transities gaan bieden? Hebben jij en jouw bedrijf oplossingen die op dat vlak gehoord moeten worden? Of sta je op het punt een project op te starten waar je partners voor zoekt of waarvoor je een creatieve en innovatieve insteek zoekt? Kom dan naar het gratis Matchmaking Event. Op maandagmiddag 12 mei brengen we opdrachtgevers en projectontwikkelaars samen met innovatieve partijen uit de topsector Energie en met creatieve ondernemers uit de topsector Creatieve Industrie.

What to expect?
Het wordt een middag met een mix van informatie, inspiratie en vooral veel pitches. We laten doorbraakprojecten aan het woord die hier nu al volop mee bezig zijn, innovators met concrete oplossingen, ontwikkelaars van intelligente diensten en creatieve bedrijven die weten hoe je de gebruiker centraal zet bij de ontwikkeling, implementatie en het succes van je producten en diensten. Kort, snel, en voor jou de uitdaging om de juiste matches te zoeken en te vinden. Pitch zelf of sluit je aan bij de meest veelbelovende pitcher en ga snel aan de slag. Zo wordt direct de slag gemaakt van uitdaging naar matchmaking.

Nieuwe tenders – Nieuwe regelingen - Nieuwe kansen!
Het event richt zich op het creëren van concrete kansen van samenwerking, uitwisselen van ideeën, vinden van partners, tot het starten van projecten en het sluiten van consortia t.b.v. projecten. Deelnemers brengen zelf veel in, maar kunnen vaak nog wel een steun in de rug gebruiken. Daarom zal de TKI Switch2smartgrids (onderdeel Topsector Energie) een nieuwe tender toelichten die van start gaat en is er ook aandacht voor veelbelovende regelingen als de R&D-samenwerkingsprojecten MIT-regeling (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) of Horizon2020. Deskundigen zijn aanwezig om snel te toetsen of jouw voorstel kan passen.

Act now!
Ben je bereid actief bij te dragen? Be there! En benut de geboden kansen!
Je kijkt sectoroverschrijdend naar mogelijkheden. Je bent een frisdenker en ondernemend persoon die concreet wil bijdragen aan het creëren van samenwerking die leiden tot innovatieve oplossingen op het gebied van slimme energie. Jouw oplossingen moeten gehoord worden en verdienen het podium. Je komt brengen en halen en wilt met concrete acties naar huis gaan. Meld je dan snel aan, want vol=vol.

Meer informatie over de TKI Switch2SmartGrids bekijk onze website
Meer informatie over de TKI CLICKNL bekijk onze website