Drs. Patrick Bronger RBA

Patrick Bronger heeft ruime ervaring in het institutioneel vermogensbeheer, zowel bij pensioenfondsen als bij verzekeraars. Hij heeft een achtergrond als market maker, senior portfolio manager hedge funds en global tactical asset allocation, hoofd strategisch beleggingsbeleid en directeur beleggingen.

Sinds 2002 geeft hij les aan de Vrije Universiteit in het onderdeel “Ethical & Professional Standards” van het voorbereidingsprogramma ten behoeve van het CFA examen. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de praktische toepassing van ethische principes in de professie.

Prof. dr. Tom Loonen

Tom Loonen is als parttime hoogleraar verbonden aan de postgraduate VU-VBA opleiding Investment Management van de Vrije Universiteit. Zijn onderzoek betreft  ‘Effectiviteit van wet- en regelgeving bij beleggingsondernemingen’. Hij doceert zowel aan de VU als aan de UvA (‘Ethics in Finance’ aan de Master in International Finance).

Hij is werkzaam als directeur Wealth Management Services bij Insinger de Beaufort (onderdeel BNP Paribas Wealth Management). In 2006 is hij gepromoveerd op de effecten van zorgplicht op de Nederlandse beleggingsadvisering aan de Universiteit Amsterdam. Hij volgde de postdoctorale opleiding ‘gerechtelijk deskundige’ aan de Universiteit Leiden en is  naast zijn werk gerechtelijk deskundige voor diverse rechtbanken en gerechtshoven, alsmede het Kifid.

Hij heeft diverse boeken en publicaties op zijn naam staan ten aanzien van compliance en zorgplicht. Als lid van de Tucht- en Geschillencommissie DSI en Raad van Beroep FFP oordeelt hij in tuchtrechtelijke zaken in de financiële sector.

 

Mr. Joost Italianer

Joost Italianer legt zich toe op financieel strafrecht, compliance en bank- en effectenrecht. Hij wordt beschouwd als expert op het gebied van marktmisbruik, anti-corruptie en aanverwante kwesties. Hij leidt regelmatig interne onderzoeken en treedt op voor toonaangevende banken, financiële instellingen en individuen in de financiële sector.

Joost trad bij NautaDutilh in dienst in 1983 en werd partner in 1991. Hij geeft regelmatig cursussen en lezingen over onderwerpen als marktmisbruik, witwassen, integriteit en compliance. Het Fraud & White Collar Crime team van NautaDutilh, waar Joost leiding aan geeft, staat al jaren in tier 1 van The Legal 500.

Nevenfuncties van Joost Italianer:

•lid van de Adviescommissie Kapitaalmarkt van de Autoriteit Financiële Markten

•docent aan de post-doctorale cursus Corporate Compliance van de Vrije Universiteit Amsterdam

•Rechter-plaatsvervanger in Haarlem

•Bestuurslid van de Stichting Advocaten voor Advocaten (L4L), die opkomt voor advocaten die vervolgd worden vanwege hun beroepsuitoefening

•lid Hof van Discipline, beroepsinstantie in advocatentuchtzaken van de Nederlandse Orde van Advocaten

 

Prof. dr. Boudewijn de Bruin

Boudewijn de Bruin is hoogleraar financiële ethiek in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde wiskunde en wijsbegeerte in Amsterdam, Berkeley en Harvard. Daarnaast is hij gasthoogleraar in Cambridge en Parijs, en is met Alex Oliver (co-director van een groot onderzoeksproject naar vertrouwen in de financiële sector.

Onlangs publiceerde De Bruin een spraakmakend boek getiteld 'Ethics and the Global Financial Crisis: Why Incompetence is Worse than Greed'. De Bruin doceert in verschillende executive education programma's, onder meer aan de Judge Business School Cambridge, is lid van de programma commissie ethiek van de Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants, en is consultant bij meerdere grote financiële instellingen.

 

 

e ticketverkoop
 e ticketverkoop