Uitnodiging wethoudersbijeenkomst
Maatschappelijke Diensttijd

Heeft u al gehoord van de Maatschappelijke Diensttijd?
Maatschappelijke diensttijd (MDT) daagt alle jongeren in Nederland uit hun talenten te ontdekken en ontwikkelen voor hun eigen toekomst. Dit doen ze door zich een periode vrijwillig in te zetten voor een ander of voor de samenleving. Een flink aantal gemeenten heeft inmiddels al aangegeven met MDT aan de slag te willen gaan.

Graag nodigen we u uit om op vrijdag 29 maart van 13.30 tot 14.30 uur deel te nemen aan een speciale sessie voor wethouders tijdens het MDT Festival in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Een bijeenkomst interessant voor wethouders die onderwijs, werk en inkomen, jeugd, sport en/of sociaal domein in portefeuille hebben. Tijdens deze sessie gaan we graag met u in gesprek over de kansen die MDT kan bieden voor gemeenten, welke samenwerking hiervoor nodig is en hoe MDT voor alle jongeren, ook de kwetsbare groepen, zo waardevol mogelijk kan zijn.

Over het MDT Festival
Het festival begint om 12.30 en duurt tot 17.00 uur. Naast interessante workshops en lezingen kunt u ook in gesprek gaan met MDT-jongeren en hun begeleiders. Ook kunt u kennisnemen van het eerste ontwerp van MDT. Uiteraard bent u van harte welkom om de hele middag te blijven, maar reserveert u in ieder geval tot 15.00 uur in uw agenda. Dan maken staatssecretarissen Paul Blokhuis en Tamara van Ark de nieuwe naam voor Maatschappelijke diensttijd bekend. U kunt zich hier aanmelden.

We kijken uit naar uw komst op 29 maart!

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren