Over de Medewerkersdag

 

Op maandag 23 januari 2017 vindt de derde Medewerkersdag van VWS plaats, waarvoor alle medewerkers van het VWS-concern (kerndepartement, DUS-I, ZonMW, RVS, RIVM, IGZ, CIZ, CIBG, aCBG en ZinNL) zijn uitgenodigd. Het thema dit jaar is ‘VWS BuitensteBinnen – Jouw praktijk op de medewerkersdag.’ En dat is precies wat we die dag gaan doen: het Buitenste naar Binnen halen in het hele VWS-concern.

Het is een dag waarop je kennis, ervaringen en inspiratie deelt met collega's. Een dag voor reflectie op het werk en op jezelf. Een dag om te ontmoeten en te leren. Om het Buitenste Binnen te halen zijn er niet alleen workshops op de congreslocatie, de Van Nelle fabriek in Rotterdam, maar ook werkbezoeken in de omgeving.
 

Werkbezoeken, workshops, E-Health-markt en VWS-stands

Evenals de editie van 2015, wordt deze medewerkersdag een dag van, voor en door VWS’ers. Dit jaar kun je kiezen uit ruim 70 workshops en 10 werkbezoeken en kun je inspiratie opdoen bij een van de 15 ‘stands’.

Een compleet overzicht en nadere toelichting kun je vinden in het uitgebreide programma.

Voor werkbezoeken moet je je van tevoren inschrijven. Als je je al hebt aangemeld voor de dag, krijg je vanzelf bericht. Heb je je nog niet aangemeld voor de medewerkersdag, doe dit dan zo snel mogelijk. Bij je aanmelding kun je aangeven of je mee wil op een werkbezoek. Omdat deze informatie doorgegeven wordt aan de ontvangende organisaties, is het uiteraard belangrijk dat je er dan ook wel bent. Voor de werkbezoeken geldt vol is vol, dus wees er snel bij!

Voor de workshops hoef je je niet van te voren op te geven. Op de dag zelf kun je zelf “tickets” krijgen voor de workshops waar je graag naar toe wil. Het is wel aan te raden van te voren alvast de informatie over de workshops te lezen en te bekijken wat je leuk lijkt!

Een greep uit de activiteiten:

  • Een College Tour met minister Schippers. Een Masterclass van SG Erik Gerritsen over zijn successen en lessen als gemeentesecretaris, bestuurder in de Jeugdzorg en SG van VWS. Het ZonMw-participatiecafé. Een rondetafelgesprek “DUS-I draait door”. Rondleidingen door de Van Nelle Fabriek, een profielfoto laten maken.
  • De E-Health markt waar allerlei E-Health applicaties kunnen worden beleefd. Stands van Flex|Pro waar je 1-op-1 advies over je project kunt krijgen, van het Evenementenbureau, Informatie op Orde, het Leer- en Ontwikkelplein.
  • Drie Theatervoorstellingen: een preview van Theatergroep ‘Hoofdzaak’ van hun voorstelling ‘Verbinding Verbroken’. ‘De Bedoeling’ van Philadelphia Zorg samen met productiehuis Plezant. En de voorstelling 'Wie volgt', over innovatie en mensgerichte zorg.
  • Werkbezoeken naar de GHOR Rotterdam-Rijnmond, Wijkteam Alexanderpolder, het Erasmus MC, Argos Thuiszorg waar Google Glass wordt gebruikt, een maatschappelijke opvang in Rotterdam, op bezoek bij een Clientenraad, een Buurtcirkel, op huisbezoek met onderzoekers van het CIZ.