Rudi Westendorp, Executive Director & Professor of Medicine, LUMC
Title: Vitaliteit!

westendorp.jpg

Rudi Westendorp (1959) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij ook werd opgeleid tot internist. Hij specialiseerde zich in de epidemiologie en intensive care alvorens hij zich geheel toelegde op de verouderingsgeneeskunde en vraagstukken verbonden met de verouderde mens. Sinds 2000 is hij hoogleraar Ouderengeneeskunde aan de Universiteit Leiden. Hij is oprichter en directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing, een kennisinstituut dat wetenschappelijk onderzoek doet, opleidingen biedt en kennis bundelt op het gebied van veroudering, omdat het gelooft dat een integrale visie dé manier is om haar missie te bereiken: het promoten en verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen.

Sinds april 2012 is hij programmaleider van het programma VITALITEIT, onderdeel van Medical Delta. Het programma heeft als doel de veerkracht, productiviteit en kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren.

Als wetenschapper probeert hij te begrijpen waarom mensen zich niet aan veroudering kunnen ontrekken. Als arts ziet hij de ongemakken die een hoge leeftijd met zich mee kan brengen: slecht ter been, vergeetachtig en met een beperkt gezichtsvermogen is het voor oude mensen moeilijk om hun rol binnen familie en maatschappij te vervullen.

Toch wordt in toenemende mate duidelijk dat ziekte en leeftijd kunnen worden ontkoppeld. Hij vindt het opmerkelijk dat de kennis van ziekte op middelbare leeftijd veelal niet naar de hoogste leeftijd kan worden geëxtrapoleerd. Een ontrafeling van de oorzakelijke processen is naar zijn mening noodzakelijk om strategieën te kunnen ontwikkelen waardoor wij in de toekomst gezonder oud kunnen worden.

zie Leyden Academy on Vitality & Ageing

Holger Gruell, Philips Research en deeltijd hoogleraar op de TU Eindhoven

foto spreker philips.jpg

Title: See, Reach, Treat: Applications of imaging in early diagnosis and image guided interventions.

Holger Grüll obtained his PhD 1996 in physical chemistry, University of Cologne, Germany. After his PhD, he received a Fellowship of the Alexander von Humboldt Society for a post-doc at the National Institute of Standards and Technology, USA, working on polymeric thin films, nanoparticles and biomimetic membranes. A post-doctorial stay followed at the Ben-Gurion University of Be'er Sheva, Israel, with research on nanoparticles and polymer thin films. In 2000, Holger Grüll started at Philips Research in molecular diagnostics, working on integrated biosensor technologies. Since 2004, he is responsible for the research on molecular imaging and therapeutic applications at Philips. Currently, the major research activity is around ultrasound induced ablation, hyperthermia and hyperthermia triggered drug delivery. Other research activities are centered around multimodal imaging and imaging agents for early detection of cancer as well as therapy monitoring. In 2007, Holger
Grüll was appointed part-time professor in the group of Biomedical NMR at Eindhoven University of Technology, where he holds a chair for "Molecular Imaging and Image guided Interventions".

werkt aan molecular imaging, en image guided molecular therapy.

inschrijfformulier
 inschrijfformulier