Metatarsalgie. Een nare voetklacht waar veel mensen last van hebben.

 

Inleiding
Actief trainen is voor sporters met voorvoetklachten en doorgezakte voeten bijna niet te doen. Ze stoppen dan ook maar met trainen en denken dat rust de remedie is. Maar niks is minder waar. Door te trainen en de juiste oefeningen te doen voorkom en verminder je de pijn. Maar wat is metatarsalgie? En hoe pak je dit probleem als behandelaar aan? Welke oefeningen zijn het beste om je patiënten zo goed mogelijk te helpen? En wat moet je juist absoluut niet doen?
 

Sprekers
Cocky Hoogeveen (
Fysiotherapeut en podoposturaal therapeut) en Yvonne Bontekoning (Voetkundige en bewegingsanalist) hebben het handboek Metatarsalgie geschreven welke begin november verschijnt. Tijdens het webinar nemen zij je, aan de hand van theorie en opnames mee in de inhoud van het handboek. Het handboek (€ 19,95) zit tevens in de prijs van het webinar inbegrepen!

Inge de Jong (Fysiotherapeut) is een van de collega fysiotherapeuten die dagelijks mensen in haar praktijk ontvangt met voorvoetklachten. Zij deelt in het webinar, aan de hand van best practices, haar ervaringen vanuit de praktijk. 
 

Waarom je voeten oefenen?
De huidige aanpak bij voet- en houdingsklachten is de zogenoemde structurele benadering: wat is er in de voet aan de hand. De diagnose wordt gesteld aan de hand van beeldvormende diagnostiek.

Cocky en Yvonne van Voetentraining werken vanuit de functionele benadering: Een voetklacht moet terug te vinden zijn in de houding. Een aandoening in de voet leidt tot andere bewegingspatronen en aangepaste veranderingen. En daar kan je wat aan doen!
 

Dit staat in het interactieve webinar centraal:

  • met elkaar opzoek naar de oorzaak door middel van voet- en houdingsonderzoek
  • oefeningen voor de voorvoet
  • oefeningen voor de houding
  • informatie met betrekking tot schoeisel 
  • hulpmiddelen die ingezet kunnen worden bij voorvoetklachten
     
Wil jij alles te weten komen over voorvoetklachten? Wacht dan niet, en schrijf nu in!

Deelname
Deelname aan het webinar kost € 59,95. Dit is inclusief het handboek Metatarsalgie welke na de verschijningsdatum (12 november) verzonden wordt, 1,5 uur kennisdeling van 3 professionals en uiteraard de mogelijkheid tot vragen stellen en het bespreken van eventuele praktijk cases waar je als behandelaar tegenaan loopt.

Heb je nu al een vraag voor een van de professionals of een praktijkcase waarover je wilt sparren? Stuur dan alvast een e-mail zodat deze tijdens het webinar behandeld kan worden.