Metatarsalgie, een nare voetklacht die als sportzorgprofessional goed behandelbaar is!

Deelnemer aan het webinar vanavond? Via de e-mail heb je alle relevante informatie ontvangen. Lukt er iets niet of heb je andere vragen?
Bel dan 06 45 34 6542. 

Inleiding
Actief trainen is voor sporters met voorvoetklachten en doorgezakte voeten bijna niet te doen. Ze stoppen dan ook maar met trainen en denken dat rust de remedie is. Maar niks is minder waar. Door de juiste aanpak en oefeningen wordt de pijn verminderd en kan de sporter sneller weer trainen op zijn oude niveau.

Wat is metatarsalgie? En hoe pak je dit probleem als sportzorgprofessional aan? Welke oefeningen zijn het beste om je sporters zo goed mogelijk te helpen? En wat moet je juist absoluut niet doen? Dit zijn vragen die tijdens het webinar aan bod komen.

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als sportzorgprofessional. Denk aan sportfysiotherapeuten, sportartsen, sportmasseurs en sportpodotherapeuten. 

Sprekers

Cocky Hoogeveen (Fysiotherapeut en podoposturaal therapeut) en Yvonne Bontekoning (Voetkundige en bewegingsanalist) hebben het handboek voor metatarsalgie geschreven, welke begin november verschijnt. Tijdens het webinar nemen zij je, aan de hand van theorie en oefeningen mee in de inhoud van het handboek. Het handboek (€ 19,95) is in de prijs van het webinar inbegrepen!

Inge de Jong (Fysiotherapeut) is  één van de fysiotherapeuten die dagelijks mensen in haar praktijk ontvangt met voorvoetklachten. Zij deelt in het webinar, aan de hand van best practices, haar ervaringen. 
 

Het belang van voetentraining
De huidige aanpak bij voet- en houdingsklachten is de zogenoemde structurele benadering: wat is er in de voet aan de hand. De diagnose wordt gesteld aan de hand van beeldvormende diagnostiek.

Cocky en Yvonne werken vanuit de functionele benadering: een voetklacht moet terug te vinden zijn in de houding. Een aandoening in de voet leidt tot andere bewegingspatronen en aangepaste veranderingen. En daar kan je als sportzorgprofessional samen met je sporter wat aan doen!
 

Dit staat in het interactieve webinar centraal:

  • met elkaar op zoek naar de oorzaak door middel van voet- en houdingsonderzoek
  • oefeningen voor de voorvoet
  • oefeningen voor de houding
  • informatie met betrekking tot schoeisel 
  • hulpmiddelen die ingezet kunnen worden bij voorvoetklachten
     
Wil jij alles te weten komen over voorvoetklachten? Wacht dan niet, en schrijf nu in!

Deelname
Deelname aan het webinar kost € 59,95. Dit is inclusief het handboek Metatarsalgie dat medio november naar je verzonden wordt, anderhalf uur kennisdeling van drie experts en ruime mogelijkheid tot vragen stellen, het bespreken van eventuele praktijkcases waar je als behandelaar tegenaan loopt en je ontvangt na afloop de opnames van het webinar zodat je deze later nogmaals terug kunt kijken.

Heb je nu al een vraag voor de sprekers of een praktijkcase waarover je wilt sparren? Stuur dan alvast een e-mail zodat deze tijdens het webinar behandeld kan worden.