Sprekers

Dagvoorzitter FLIP VERWAAIJEN

Flip.jpg

Consultant met een “significant experience” in Corporate Real Estate Management. Was voorheen managing director TNT/ PostNL Real Estate.
Boardroom dynamics en alle vormen van het Nieuwe Werken zijn zeer bekend terrein. Specialisaties op terrein van project-, people- en stakeholdermanagement.
Is naast vz RvC van een wooncorporatie ook RvA bij meerdere bedrijven in de vastgoedketen. Daarnaast lid van diverse besturen in de bouw- en vastgoedbranche.
Vernieuwing en verduurzaming van de bouw- en vastgoedketen hebben zijn grote aandacht.

PHILIP HEINRICH

phheinrich1-150x150.jpg

Philip (1960) is oprichter van Confia. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de accountancy en consultancy vraagstukken. Voor Confia was Philip als partner verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de outsourcingpraktijk binnen Andersen (later Deloitte) in Nederland. Zijn specialisme is advisering op het gebied van de financiële functie, procesregie in de vastgoedbeheer-keten, de inrichting van de planning- en controlcyclus en de begeleiding bij outsourcingstrajecten.

ELLIS TEN DAM

ellis ten dam.png

Ellis ten Dam is bestuurslid bij CoreNet Chapter Benelux en in het dagelijks leven werkzaam bij Royal HaskoningDHV als Director Business Unit.
CoreNet is een kennis- en netwerkorganisatie met meer dan 8000 leden wereldwijd voor Corporate Real Estate Managers en professionals.
Vastgoed moet bijdragen aan de business case van de eindgebruiker, dat is een belangrijk uitgangspunt voor CoreNet leden.

ILSE KAANDORP en JAC BRESSERS

jac en ilse.jpg

Ilse Kaandorp is directeur Vastgoed Management Nederland (VGM NL), de branchevereniging voor ondernemingen die professioneel werkzaam zijn in het vastgoedmanagement.
mr Jac Bressers MBA MRICS is voorzitter van VGM NL en in het dagelijks leven directeur bij Jones Lang LaSalle.
VGM NL vertegenwoordigt momenteel ongeveer 90 ondernemingen. Samen vertegenwoordigen zij ruim 2600 vastgoedprofessionals. Alle leden voldoen aan belangrijke criteria op het gebied van deskundigheid, ervaring en professionaliteit en hebben de gedragscode ondertekend.

EDUARD SCHAEPMAN

Eduard.png

Vanaf 2004 bouwde Schaepman kantoorruimte-verhuurder Regus Benelux uit tot een crisisbestendig bedrijf. Sinds maart 2013 is hij CEO van Chalet Group.
Eduard: 'Jarenlang wilde iedereen een eigen kantoor, maar inmiddels hebben we in Nederland 1,7 miljoen mobiele werkers die niet meer nodig hebben dan goede koffie, een bureau en een internetverbinding. Ze werken niet alleen op kantoor, maar ook thuis en onderweg. Daarom zien we een behoefte aan flexibele verhuur, in plaats van jarenlange huurcontracten. Wat dat betreft is de sector heel ouderwets.'
En ook met de Chalet groep, met 75 panden één van Nederlands grootste commerciële vastgoedportefeuilles, wil hij soortgelijke plannen doorvoeren.
Eduard is niet een traditionele vastgoedman, meer een operator, een strateeg en een marketeer. Hij gelooft dat je flexibiliteit moet doorvoeren in de vastgoedsector. Zakelijke huurders willen niet meer jarenlang aan een duur kantoorcontract vastzitten. Daarnaast moeten we veranderingen op de werkplek gaan aanbrengen waardoor kantoren weer een inspirerende werkomgeving worden.
Leven moet leuker worden en naar kantoor gaan moet weer sexy worden.

ERIK TIJSMA en OLIVIER VAN GOOL

erik en olivier.png

Erik en Olivier zijn partner van Solved; DE 100% ONAFHANKELIJKE HUISVESTINGSPECIALIST
Erik is zijn carrière begonnen bij een aannemingsbedrijf in Huizen (NH). In 2000 is hij in dienst getreden bij DTZ Zadelhoff als consultant. In de jaren 2002-2008 heeft Erik diverse (internationale) commerciële functies bekleed bij DTZ, allen met de focus op de gebruikerszijde van de markt. Tot medio 2010 was Erik Global Real Estate Manager bij G-Star International B.V. (Amsterdam). In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de huisvestingsstrategie en het begeleiden van vastgoedprojecten (wereldwijd) op het vlak van retail, kantoren/showrooms en logistiek. Erik heeft Bouwkunde gestudeerd en de SOM-vastgoedopleiding met succes afgerond. Daarnaast heeft hij diverse vakopleidingen gevolgd, waaronder vastgoedfinanciering en financiële rekenkunde.
De carrière van Olivier van Gool is in 1995 gestart bij Van Gool en Partners in Amsterdam. Daar heeft hij 11 jaar gewerkt en uitgebreide ervaring opgedaan op diverse vlakken zoals huurdersadvisering, taxaties (kantoren, scholen, maar ook het Muiderslot), (gebieds)ontwikkeling, verhuur (kantoor- en bedrijfsruimte) en diverse ver- en aankoop trajecten. Olivier heeft gestudeerd aan de European Business School in Brussel en London, waar hij in 1995 zijn studie heeft afgrond. Daarnaast heeft hij de 2 jarige SOM-vastgoedopleiding gevolgd. Recentelijk heeft Olivier een masterclass afgerond aan de Erasmus Universiteit met onder andere onderwerpen als strategische (her)positionering van bedrijven.

JOHANNES VAN BENTUM

Johannes k.jpg

Johannes van Bentum (1964) is van origine financieel-economisch journalist en werkte vanaf 1986 achtereenvolgens voor Elsevier Carrière, Agrarisch Dagblad en FEM Business, op het laatst als adjunct-hoofdredacteur. Na een kort maar inspirerend avontuur bij het opiniemaandblad Pitch trad hij medio 2006 toe tot de hoofdredactie van de ict-vaktitels Computable en CRN. Sinds januari 2014 is hij hoofdredacteur van de vaktitel Vastgoedmarkt.

SJOERD HOOFTMAN

Sjoerd Hooftman.jpg

Sjoerd Hooftman (47) is directeur-bestuurder van KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) en al ruim 20 jaar werkzaam in de volkshuisvesting. Hij ambieert om iedere huurder in Nederland zorgeloos te laten huren. Is nu zes jaar verbonden aan KWH. KWH is een coöperatieve vereniging van en voor woningcorporaties, met circa 160 leden die samen meer dan 1 miljoen woningen verhuren. KWH richt zich op kwaliteitsontwikkeling binnen de sector. Jaarlijks vertrouwen meer dan 125.000 huurders en belanghouders hun oordeel over de corporatie toe aan KWH. Hierdoor heeft KWH een breed inzicht in en kennis over huurders en verhuurders. Door dit inzicht actief terug te leggen bij corporaties, houden wij corporaties een klant- en maatschappijspiegel voor. Deze ‘spiegel’ kunnen corporaties gebruiken voor het managen van hun organisatie en als continu leer- en verbeterinstrument. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de data van het Corporatie Benchmark Centrum dat KWH in 2013 samen met Aedes heeft gelanceerd. Het keurmerk dat de corporatie mag voeren wanneer zij goed presteert, is bij uitstek van waarde als legitimatie richting maatschappij en huurders.

DAVID SAVAGE

david.jpg

David (44) is Customer Solution Center Manager bij Vodafone.
Nationaliteit(en): Amerikaanse/ Nederlandse
Hij heeft een ruime ervaring in de wereld van communicatie (24 jaar, van techniek tot sales en directie). Zijn loopbaan begon in de techniek, vervolgens is hij de commercie in gegaan en daarna bedrijfssturing en consultancy. Zijn kijk op de markt wordt bepaald door de mogelijkheden en behoeften van morgen. Het concretiseren hiervan is noodzakelijk om verandering en partnerships voor een duurzaam bestaan in gang te zetten. Als gecertificeerd facilitator weet hij hoe belangrijk het is om te luisteren, als spreker is hij inspirerend.
Zijn rol binnen Vodafone is een combinatie van rollen in zijn carrière, maar zijn focus is gericht op één ding: customer FIRST. Ongeacht waar u zich bevindt op de “Workplace Evolution Timeline”, Savage is altijd aan het kijken naar mogelijkheden uw positie te verbeteren.

registratie avg voor evenementen
 registratie avg voor evenementen