Minecraft Challenge Rotterdam​​​​

een samenwerking tussen:

Bouw mee met de gemeente Rotterdam in Minecraft!

Heb jij een idee hoe Rotterdam groener, beter, meer klimaatneutraal kan? En kan je dat, samen met je klasgenoten, goed laten zien in de speciaal voor jullie gebouwde Minecraft-wereld? Dan dagen we jullie uit met de Minecraft Challenge Rotterdam!

Doe mee en laat in het Rijnhaven-gebied op Rotterdam-Zuid aan de burgemeester en wethouders van onze stad zien, wat jullie oplossing is.

De challenge draait om de beste ideeën om te wonen en te leven op het water van Rijnhaven. De opdracht is:

 

Hoe maken we van de Rijnhaven een inspirerend leefgebied met duurzame en klimaat adaptieve woningen (deels drijvend op het water), groene recreatiegebieden en een school die milieubewust onderwijs geeft?

Kijk hier voor meer informatie over de opdracht.

Zo doe je mee

Jullie leraar meldt de teams aan.

Dat kunnen alle leerlingen van de groep of leerjaar zijn, die zich verdelen in groepjes van 3 tot 6 leerlingen. Ook kunnen teams van 3 tot 6 leerlingen uit verschillende leerjaren van een school worden aangemeld. Vervolgens ga je onder schooltijd, in flexuren, in de mentorles of tijdens een projectweek aan de slag.

Neemt jouw basisschool deel aan de lente-campus van Campus Nederland in de meivakantie, dan verloopt de aanmelding via deze partner.

Inzenden: deelnemers maken een schermopname en voice-over van hun idee. De opname van max. 2 minuten stuur je – uiterlijk op 15 mei -  Volg hiervoor onderstaande instructies:

1. Maak een video van maximaal 2 minuten en upload de video als verborgen op YouTube.

2. Video-instructies: Noem je voornaam, je school, klas/leerjaar, en waarom jullie idee het beste is. Deel geen andere info.

3. Meld je aan via het aanmeldformulier op deze site. Vul in het aanmeldformulier het linkje naar de YouTube-video in om kans te maken op een prijs.

4, Heb je je al eerder aangemeld? Voeg dan het linkje naar de video's toe aan jouw eerdere registratie. Je ontvangt hierover een e-mail van ons.

Tijdens de Urban Future 2024 (5-7 juni in Rotterdam-Ahoy) worden de winnende teams bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt in de leeftijds- categorieën:

  • Leerlingen basisonderwijs 8-12 jaar

    Leerlingen bo/vo 12 - 15 jaar

    Leerlingen vo en studenten mbo 15+