13 juni 2019

16:00

Registratie en zet je tent op! 

17:30

Keynote door Annemarie den Dekker, directeur Muiderslot

18:00

Conservator Yvonne Molenaar 'Geschiedenis van het Muiderslot', rondleiding door het slot en introductie op objecten

19:00

Picknick in de buurt van het slot

14 juni 2019

08:00

Samen ontbijten

09:00

Zet je zintuigen op scherp / creatieve sessies o.l.v. Waag

11:30

Inspiratiesessie van Marian Duff van MAFB - interactieve masterclass over het opzoeken van dialoog rondom inclusiviteit en diversiteit

In 2008 richtte Marian Duff samen met Richard Soesanna de internationale mode community MAFB op. MAFB is gericht op de ontwikkeling van jong talent en het bieden van een alternatieve stem in de mode industrie. In november 2017 opende Marian de Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) in het hart van de Bijlmer. Een museale landingsplek voor kunst, mode, design, vakmanschap en ontwikkeling in Amsterdam. 

12:15

Lunch

13:00

Inspiratiesessie Studio Louter – Reversed Engineering: Emotion Design method

Studio Louter is een creatief bureau uit Amsterdam dat onvergetelijke bezoekerservaringen maakt voor de museum- en erfgoedsector. Studio Louter is specialist in storylines, film en interactie voor communicatieve ruimtes. Hun missie is ieder mens te verrijken met inhoudelijke kennis. Door bezoekers te intrigeren, emotioneren en te verwonderen, worden zij betrokken bij een verhaal.

13:45

Inspiratiesessie Mijksenaar – Inclusieve routing in musea

Mijksenaar is een ervaren wayfindingbureau. Hun doel is om complexe plekken en processen eenvoudig en begrijpelijk te maken. Ze leggen de focus op de eindgebruiker, en halen voldoening uit het creëren van leesbare omgevingen en intuïtieve navigatiemiddelen. Zo zijn ze altijd bezig met het onderzoeken en testen van nieuwe mogelijkheden, technieken en oplossingen.

14:15

Zet je zintuigen op scherp / creatieve sessies o.l.v. Waag

16:30

Inspiratiesessie Amsterdam Film Company – Jelani Isaacs ‘Adding humanity to data & filmmaking’

Jelani Isaacs van New Amsterdam Film Company gelooft dat alles wat van waarde is, gebouwd is met een verhaal. New Amsterdam, bekend van films zoals Rabat en Wolf, gaat altijd op zoek naar het ontmoetingspunt waar verhaal en mens samen komen. Het werk van Jelani geeft zicht in hoe in film een ander perspectief wordt gezocht en deze met een groter publiek in aanraking kan komen. Zowel op het scherm, in een kader, als daarbuiten.

19:00

Camphap in de buurt van het slot

20:30

Spannende spellen rond het slot

15 juni 2019

08:00

Gezamelijk ontbijt

08:00

Yoga in de pruimengaard

09:00

Inspiratiesessie Yvonne Molenaar - Levende kamers en oogstbare bedden

09:30

Zet je zintuigen op scherp / creatieve sessies o.l.v. Waag

11:15

Frank Bloem is geurontwerper in de breedste zin van het woord. Van parfum via de geur van de Noordzee tot olifantengeuren voor Artis.

Frank maakt geurinstallaties in museumzalen en in de buitenlucht. In zijn presentatie richt hij zich op het levend erfgoed in de museumcollectie en de mogelijkheden om vergankelijke zaken zoals bijvoorbeeld geuren of een tuin toch tot een museumcollectie te kunnen rekenen. Wat zijn de mogelijkheden om vergankelijke zaken in stand te houden, om het op te bergen en af en toe in volle glorie te doen opleven.

13:00

Creatieve sessies o.l.v. Waag uitwerken van concepten

15:30

Presentatie concepten aan museumpanel: Imara Limon (Amsterdam Museum), Merel van der Vaart (Stedelijk Museum Schiedam), Lorna Cruickshanks (Museumconsulent)

16:30

Prijsuitreiking en borrel

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren