Terug op de wereldkaart; begin het uitdagende sportjaar 2020 goed met een inspirerende avond met vakgenoten! 

Op maandag 27 januari 2020 vindt in het hart van de sport, Papendal, het jaarlijkse Sport & Media Nieuwjaarsdiner plaats, rond het thema 'Terug op de wereldkaart'. Deze editie staat in het teken van sportjaar 2020 en de rol van betekenis die Nederland lokaal, regionaal en mondiaal kan en wil spelen. Met bevlogen betrokkenen blikken we vooruit! 

Boeiende sprekers

We zijn blij met de toezegging van Miel Brinkhuis, hoofd communicatie van Ajax, die vertelt over de enorm toegenomen belangstelling voor de club bij de terugkeer op het wereldtoneel. Hoe zorg je ervoor dat die media-aandacht via de eigen en andere kanalen goed gereguleerd wordt, met respect voor ieders verwachtingen? Verder geeft Willem Vissers (Volkskrant) zijn visie op de wederopstanding van het Nederlands elftal en de kansen op het EK. Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen voetbal! Zo komt de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 terug naar Zandvoort; André Hoogeboom vertelt wat dat voor Nederland betekent. De voorzittersrol wordt ook dit jaar op geheel eigen wijze ingevuld door Marcel Maijer (RTL Nieuws). Daarnaast zijn Esther Vergeer en Pieter van den Hoogenband, Chefs de Mission, aanwezig alsmede Maurits Hendriks (NOC*NSF).

Prijsuitreikingen
Vanzelfsprekend is het diner ook de plaats waar de prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2019 (als opvolger van Robin van Persie), de Sportjournalist van het Jaar 2019 (als opvolger van Hélène Hendriks) en het SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar en de Scoop van het Jaar worden uitgereikt.

Daarnaast wordt de winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar bekendgemaakt. De winnaar van deze nationale sportfotoprijs dingt later in de week mee naar de Zilveren Camera, de prijs voor de maker van de meest opzienbarende foto van het jaar 2019. De maker ontvangt de Kristallen Camera, samen met een waardecheque van € 2500,- beschikbaar gesteld door Cameraland.

Diner
Met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo heeft het diner, dat wordt geserveerd via shared dining (diverse kleine gerechten op tafel om te delen), een Aziatisch tintje. De smaken van de verschillende gerechten complementeren elkaar. 

Voor wie?
Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner vormt al jaren voor vele professionals vanuit de sport en media dé ideale start van het nieuwe jaar. Sportmarketeers, vertegenwoordigers van sportbonden, (foto)journalisten, vertegenwoordigers van landelijke, regionale en lokale sportmedia, projectleiders bij (sport)evenementenbureaus, vertegenwoordigers van communicatiebureaus in de sport en sportsponsormanagers gebruiken dit moment om bij te praten! Deelname kost nog geen € 100,- en voor leden van NSP zelfs maar € 55,- (prijzen excl. btw).