Sprekers

jacob de vlieg.jpg

Jacob de Vlieg

Jacob de Vlieg studeerde biofysische chemie (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde op een proefschrift over biomoleculaire computersimulaties. Vervolgens was hij werkzaam bij het Europees Moleculair Biologisch Laboratorium (EMBL-Heidelberg) waar hij structurele bioinformaticatechnieken ontwikkelde. Van 1990 tot 2001 bekleedde hij verschillende onderzoeks- en managementposities bij Unilever Research. Sinds 2000 is hij buitengewoon hoogleraar in computationele chemie bij de Radboud Universiteit Nijmegen, UMC St Radboud. Van 2001 tot 2011 werkte hij bij Organon (later Schering-Plough, nu MSD) o.a. als VP R&D IT aan computergebaseerd medicijnonderzoek. Sinds 2011 is hij CEO en wetenschappelijk directeur van het Netherlands eScience Center (NLeSC). Het NLeSC is gericht op het creëren van wetenschappelijke, maatschappelijke en/of economische waarde door het ontwikkelen en toepassen van state-of-the-art ICT-science methoden voor multidisciplinair en data-intensief onderzoek (“Big Data” onderzoek en toepassing)

mark.JPG

Mark van Rijmenam

Mark van Rijmenam is de oprichter van het online platform BigData-Startups.com. Dit platform probeert organisaties die meer met big data willen doen en organisaties die algoritmes hebben ontwikkeld bij elkaar te brengen. Daarnaast biedt het platform informatie over big data, inclusief tips, tricks, trends en nieuws rondom de laatste ontwikkelingen van big data. Mark van Rijmenam heeft een achtergrond in marketing en strategie en is onder andere werkzaam geweest bij de ING als marketeer en bij Conversion Company als consultant e-commerce.

roel.JPG

Roel Kamerling

Sinds 2002 werkt Roel Kamerling aan het stimuleren van technologische innovatie. Vanuit de TU Delft benadert hij bedrijven, universiteiten, kennisinstellingen en universitair medische centra. Zo wordt meer en meer kennis vertaald naar producten die rijp zijn voor marktintroductie.

In het verleden werkte Roel 3,5 jaar als business director van het omvangrijke publiek-private onderzoeksproject NIMIC (€25 miljoen), 2 jaar als executive secretary voor het B-Basic programma en 3 jaar voor het gerenommeerde Kavli instituut voor Nanosciende Delft. Momenteel werkt hij als programma manager voor Medical Delta en als managing director voor het EU-project HealthTIES. In die rol ziet hij de toenemende betekenis van Big Data in medisch wetenschappelijk en farmaceutisch onderzoek.

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie