Blog

Hoe richt jij je aanmeldformulier helemaal op maat in?

01 augustus 2016

Eén van de belangrijkste onderdelen van aanmelder.nl is het aanmeldformulier. Daarmee melden deelnemers zich aan voor jouw evenement. Bij het opstellen van het formulier is het handig om te bedenken welke gegevens je (uiteindelijk – ook bijvoorbeeld na afloop van je evenement) nodig hebt van je deelnemer.

Met het aanmeldformulier bepaal jij als organisator welke vragen er in het formulier komen. Dat kunnen eenvoudige vragen zijn, zoals naam en adres. Maar als je veel specifieke informatie nodig hebt, kan het opstellen van een formulier een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kun je het aanmeldformulier slim opstellen. Zo kun je vragen laten afhangen van eerder gegeven antwoorden, meerdere soorten vragen stellen, limieten instellen en deelnemers via het formulier laten betalen.

Bekijk hier ons filmpje  hoe je zelf een formulier in elkaar zet!

Om je te helpen, hebben wij voorbeelden gemaakt van een eenvoudig en een slim aanmeldformulier. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou van toepassing is en hoe zo’n slim formulier in elkaar steekt. Ook hebben we een voorbeeld voor als je meer informatie over je evenement wilt delen, zoals het programma, de locatie en contactgegevens. Zo blijft alles overzichtelijk.


Wist je dat aanmelder.nl ook de mogelijkheid biedt om je aanmeldformulier (of andere pagina's) te embedden? Op deze manier blijven je deelnemers op je eigen website. Je vindt de code om je evenement te embedden via Dashboard – Algemene Instellingen – Evenementwebadres – klik op embedding informatie.

Bekijk hier onze voorbeelden van aanmeldformulieren!

 

Hoe richt jij je aanmeldformulier helemaal op maat in?