Blog

Even voorstellen; onze collega Robbert

04 oktober 2016

 

De eerste keer dat ik met een computer in aanraking kwam was rond mijn 10de. Ik had wel eens een computerspelletje gezien, maar op de verjaardag van mijn oom had ik zelf de mogelijkheid om te spelen. Ik vond het prachtig om te ervaren dat ik met een muis en toetsenbord invloed had op een personage in een virtuele wereld. Op die leeftijd had ik nog niet de kennis of de mogelijkheid om me hierin te ontwikkelen, het duurde vanaf dat moment nog zeker 5 jaar voordat internet in de huiskamers doorbrak. In de tussentijd was ik wel al aan het sleutelen met de computer die thuis stond, ik probeerde van alles uit om deze sneller te laten draaien.

 

Heren 1
Vanaf mijn achtste speel ik volleybal bij Kalinko, tot aan Heren 1 toe. Na een aantal jaar Heren 1 zijn we met een groep vrienden een eigen team begonnen, dit jaar wordt ons 12de seizoen. Een aantal spelers ken ik al vanaf de eerste dag dat ik ging volleyballen. Ik vind ons een echt vriendenteam. We zijn met elkaar opgegroeid en delen lief een leed met elkaar. Maar we hebben vooral heel veel leuke dingen meegemaakt en er zit nog meer in het verschiet. Sinds ons 10 jarig jubileum sparen we met zijn allen elke maand een bedrag en dit gebruiken we voor uitstapjes. Vorig jaar zijn we een week in Spanje geweest en dit jaar een aantal dagen in Praag. Dat was fantastisch.

Even voorstellen; onze collega Robbert

Opleidingen
Door mijn interesse voor computers ben ik begonnen aan een mbo opleiding technische informatica. Maar al snel kwam ik erachter dat het niet genoeg uitdaging gaf. Internet begon toen steeds meer op te komen en dat is waar mijn interesse lag. Ik ben gestopt met die opleiding en fulltime gaan werken als retail verkoper. Na een jaar tv's, computers en witgoed te hebben verkocht, begon ik aan de havo voor volwassenen omdat ik wilde doorstromen naar het hbo.

 

Internet was inmiddels gemeengoed, de eerste kabelmaatschappijen leverden onbeperkt internet via hun netwerk. Door mijn slechte ervaring met programmeren op het mbo ben ik  HBO Communication en Multimedia Design gaan doen. Een informatica opleiding die vooral gaat over hoe je dingen multimediaal kan overbrengen. Ik leerde daar veel over gebruiksvriendelijkheid en kleurgebruik, dat is nog steeds nuttig voor de dingen die ik bij aanmelder.nl doe.

Voorzichtig rolde ik toch weer in het programmeren, CMD leerde me om tot een concept te komen, maar schoot te kort in hoe het uiteindelijk gerealiseerd kon worden. Dit heb ik me dus deels zelf aangeleerd door bijvoorbeeld de website van mijn volleybalteam te programmeren en keuzevakken te volgen die mijn school aanbood. Binnen de projecten tijdens de opleiding heb ik ook mijn programmeer kennis verbreed door de concepten zo ver mogelijk te realiseren. Tijdens mijn afstudeerproject heb ik niet alleen het eindproject ontworpen maar ook als webapplicatie opgeleverd.

 

aanmelder.nl
Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerproject heb gedaan. Hier werkte ik op projectbasis aan verschillende webapplicaties. Na zo'n twee jaar wilde ik ook ervaren om één product door te ontwikkelen in een flexibele programmeertaal, dit kon niet bij deze werkgever. Via een recruiter ben ik toen bij aanmelder.nl terecht gekomen. Na een kennismakingsgesprek op kantoor was ik om, aanmelder bood mij twee kansen die ik heel graag wilde aanpakken. Namelijk het doorontwikkelen van één product en het werken met een flexibele programmeertaal!

 

Goed, beter, best
Ik ben elke dag bezig met het beter maken van aanmelder.nl. Voor elke knop die niet werkt of mail die niet wordt verzonden krijgen we een melding. De hoofdprioriteit is om dit te voorkomen en op te lossen als het wel gebeurt. Ook hou ik me bezig met het doorvoeren van verbeteringen zoals de nieuwe layouts en het vereenvoudigen van het bouwen van je evenement. Naast alle dingen die klanten aan de buitenkant zien, ben ik ook bezig met interne projecten. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het automatisch laten testen van aanmelder.nl. Elke keer als wij aan de achterkant iets veranderen, moet het door een paar tests heen voordat het echt toegepast wordt. Denk aan het verwerken van een aanmelding, het registreren van een betaling, enzovoort. In de toekomst lijkt het me tof om de aanmelder.nl app te kunnen aanbieden en de opmaak van de deelnemerspagina wil ik nog meer verbeteren. Ik heb dus nog genoeg uitdagingen!