Blog

Even voorstellen: onze collega Nieke

16 november 2016

Even voorstellen: onze collega Nieke!
 

Oh oh Den Haag
"Ik ben geboren en getogen in Den Haag, ik woon er al m'n hele leven. Ik hou ontzettend van de duinen en het strand. Na de middelbare school ben ik in de horeca gaan werken, omdat ik nog niet goed wist wat ik wilde gaan studeren. Ik heb in verschillende restaurants en cafés gewerkt, het langst op de Grote Markt in Den Haag, tijdens en na mijn studie. Voordat ik mijn studie begon heb ik een tijdje in Duitsland gewoond, daar werkte ik in een Ierse Pub. Het was best verwarrend; ik was in Duitsland waar iedereen Duits sprak, tijdens mijn werk sprak in ook veel Engels en ik dacht nog steeds in het Nederlands. Alle talen en alle accenten die ik daarbij had ontwikkeld bezorgden me wel wat fooi!"

"Na twee jaar fulltime in Nederland en in Duitsland gewerkt te hebben, heb ik heel bewust gekozen om Facility Management te gaan studeren. In een folder van de Haagse Hogeschool zag ik staan wat voor eigenschappen je allemaal nodig had om in de facilitaire dienstverlening aan de slag te gaan. Toen ik dat had gelezen dacht ik; Ja, dit past bij mij, dit ga ik doen!"

 

Kwaliteit boven kwantiteit
"Nadat ik mijn studie had afgerond, ben ik meer in de horeca gaan werken. Toch zou ik mezelf geen echte horeca tijger noemen, ik was altijd veel bezig met de service naar mensen toe en ik was niet het type dat graag tot 6 uur 's ochtends in de discoherrie stond te werken. Ik heb in die periode heel veel geleerd. Ik kan bier tappen als een malle en de mooiste cappuccino's fabriceren maar na totaal 10 jaar in de horeca te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor iets nieuws. Ik was op zoek naar 'meer'. Vervolgens heb ik verschillende banen gehad als secretaresse, projectmedewerker,  congresmanager en tussendoor heb ik altijd wel vrijwilligerswerk in de horeca gedaan bij kleine evenementen in Den Haag. Maar na die losse banen was ik op zoek naar iets vasts. Ik ben altijd al iemand geweest die zich graag met van alles en nog wat bemoeid. Van alles een beetje kunnen doen, past heel erg bij mij. Het hogere doel in zicht houden en je niet verliezen in details; daar ben ik goed in."

Even voorstellen: onze collega Nieke

"Aangezien mijn studie Facility Management zo breed was, vond ik het moeilijk om een baan te vinden die daar echt goed op aansloot. Toen ben ik me meer gaan focussen op de karakters van bedrijven, de organisatiecultuur en niet zozeer naar de functies die ze aanboden. Zo ben ik ook bij aanmelder.nl terecht gekomen. Ik had een sollicitatie gesprek en ik dacht daarna; of dit is het helemaal en past het perfect, óf ik heb het echt helemaal verkeerd begrepen. Maar het was dus overduidelijk het eerste. Het leuke aan werken bij aanmelder.nl vind ik de combinatie van het contact met de gebruikers en daarnaast de techniek aan de achterkant waarmee we het product en onze dienstverlening kunnen verbeteren. Ik krijg bij aanmelder de kans om mee te denken aan de toekomst van het bedrijf. Hier kan ik ideeën inbrengen waar ook echt naar geluisterd wordt." 

 

Doen wat je leuk vind
"Vanuit huis heb ik meegekregen om vooral iets te doen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Zo probeer ik mijn leven ook wel in te richten. Ik heb plezier in mijn werk en ik kan mezelf ontwikkelen. Daarnaast pas ik ook op een aantal kinderen en ga ik naar festivals en feestjes. Ik hou er ook erg van om naar buiten te gaan, de natuur in, ontspannen en lekker wandelen in de duinen. Ik doe graag dingen waar ik me goed bij voel en waarbij ik het gevoel heb dat ik iets bijdraag, waarde toevoeg en daarmee voel ik me bij aanmelder.nl helemaal op mijn plek."