Blog

Even voorstellen; onze collega Corinne

16 maart 2017

Alhoewel Den Haag al bijna 15 jaar mijn woonplaats is, heb ik me er niet altijd thuis gevoeld. Het duurde even totdat ik kon wennen aan de verschillen tussen Den Haag en Tilburg, de plek waar ik ben opgegroeid. Gelukkig kreeg ik super leuke huisgenootjes en leerde ik snel mijn huidige vriend kennen. Hij was al meer verankerd in Den Haag en kon me alle leuke plekjes van de stad laten zien.

Italië en Frankrijk
Toen ik mijn studie European Studies had afgerond, ben ik gaan werken bij Topic Travel. Dat is een reisorganisatie die zich vooral richt op Frankrijk en Italië. Twee landen die mij heel erg liggen. Mijn moeder is Frans, dus spreek ik de taal vloeiend en ken ik de cultuur goed.
Ik werkte op de reserveringsafdeling en had daar veel contact met Franse huiseigenaren. Daarna ben ik doorgestroomd naar de inkoopafdeling en hield ik me vooral bezig met contracten. Na vier jaar werken was ik toe aan iets anders, dus solliciteerde ik bij aanmelder.nl. Ik kreeg de baan niet, maar aanmelder.nl is altijd in mijn hoofd blijven hangen.

Ik ben toen gestopt bij Topic Travel en vrijwilligerswerk gaan doen, onder andere in Italië. Daar heb ik een maand op het land gewerkt. Dat was precies wat ik toen nodig had. Ik kon mijn hoofd leeg maken en was wel de hele dag echt bezig. Het was allemaal heel idyllisch. Ik stond daar op een berg in Zuid-Italië, op de achtergrond hoorde ik de kerkklokken luiden en ‘s avonds at ik zelfgemaakte pasta, geweldig!

YogaEven voorstellen; onze collega Corinne
Toen ik terugkwam uit Italië ging de telefoon. Het was Freek met de vraag of ik nog een baan zocht. De timing was perfect. Ik begon hier samen met Bregje op support. Het team bestond toen nog uit vier vaste werknemers. Na een jaar kwam ik erachter dat dit werk me niet genoeg voldoening gaf. De baan zelf was heel leuk, alleen gewoon niet voor mij weggelegd. Maar door mijn baan bij aanmelder.nl kreeg ik financieel gezien wel de kans om iets te doen wat ik altijd al had willen doen; een opleiding tot yogadocent. Ik deed al heel lang aan yoga, maar door deze opleiding kon ik er eindelijk meer over leren en een goede basis opbouwen. Toen ik gestopt was bij aanmelder.nl ben ik dus ook af en toe yogalessen gaan geven.

 

aanmelder.nl
Ook al werkte ik niet meer bij aanmelder.nl, ik had nog steeds af en toe contact met Bregje. Na een paar maanden vroeg ze of ik al werk had gevonden. Dat was nog niet zo, dus ben ik weer een keer gaan praten bij aanmelder.nl. De support afdeling zat in een erg drukke periode en ze konden wel een paar extra handen gebruiken, dus ben ik tijdelijk weer teruggekomen.
Na die vier maanden wilde ik eigenlijk niet meer weg, toch was de supportafdeling niet mijn ding. Samen met Freek ben ik toen gaan zitten om te kijken of ik misschien iets anders voor aanmelder.nl kon betekenen. Er was genoeg werk waar ik eerst niet aan toe kwam omdat ik mijn handen vol had aan support. Al dat werk en extra projecten hebben we samengevoegd in mijn nieuwe functie: management assistent. Ik doe nu veel verschillende dingen; van HR-zaken tot meetings voorbereiden. Het is fijn dat er bij deze functie ruimte is om dingen te proberen en te regelen waar normaal nooit tijd voor was. We zitten nu echt nog in de ontwikkeling van mijn functie, dat is dus een hele spannende fase.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Ideaal gezien zou ik samen met mijn vriend een yogaschool aan het strand runnen. Maar realistisch gezien zou ik het echt niet weten. Ik ga altijd heel erg mijn gevoel achterna, ik merk dat ik dan namelijk altijd wel goede beslissingen maak. Zo ben ik bijvoorbeeld tijdens mijn studie een jaar naar Italië gegaan om de taal te leren en heb ik op mijn 18e vijf maanden stage gelopen op een camping in Frankrijk. Allemaal dingen waar ik me heel goed bij voelde en die uiteindelijk ook fantastisch waren.
Toch laat ik lang niet alles aan het lot over. Als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. Als ik die twee dingen blijf combineren de komende 10 jaar, komt er vanzelf wel iets moois op mijn pad.