Blog

Even voorstellen; Sze-Wing

28 april 2017

Maak kennis met onze support collega Sze-Wing!

Ik ben geboren in Hongkong, maar daar heb ik maar even gewoond. Al snel verhuisde mijn familie namelijk naar Nederland, we zijn toen in Breda gaan wonen. Toen ik een jaar of drie was verhuisde we naar ‘s Gravenzande, en daar ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik woon nu namelijk samen met mijn man en twee zoontjes in het dorp ernaast; Hoek van Holland.

Ik heb psychologie gestudeerd in Leiden, in de richting sociale en organisatiepsychologie. Ik heb me toen gespecialiseerd in economische psychologie, dat ging heel erg over consumentengedrag. Vanuit die studie ben ik stage gaan lopen bij MetrixLab, dat is een bedrijf dat online marktonderzoek doet. Helaas was mijn studie nog niet overtuigd van de online wereld, internet was toen namelijk nog niet zo vanzelfsprekend als dat het nu is. Zij vonden online onderzoek nog niet wetenschappelijk geaccepteerd. Vandaar dat ik in mijn laatste jaar heb besloten om te stoppen met mijn studie. Ik kon blijven werken bij mijn stagebedrijf als research manager. Uiteindelijk is dat een hele verstandige stap geweest, dat was namelijk het begin van mijn online carrière.

Even voorstellen; Sze-Wing Toen ik bij MetrixLab begon, was het nog een klein bedrijf. Maar na bijna 6 jaar werd het me te groot. Juist die beginfase van een bedrijf vind ik interessant. Vervolgens ben ik gaan werken bij een online web-bureau en daarna bij een bedrijf dat websites en webapplicaties bouwt. Bij allebei deze bedrijven was ik actief als projectmanager en als supportmedewerker. Ik haalde mijn plezier vooral uit de support functie. Mensen kunnen helpen en een oplossing voor ze kunnen verzinnen, dat vond ik echt leuk om te doen.  Toen ik de vacature van aanmelder.nl voorbij zag komen, had ik er gelijk een goed gevoel bij. Een nieuw, jong bedrijf dat op zoek was naar een nieuwe support medewerker;  perfect!

 aanmelder.nl
 Ons team is heel hecht, persoonlijk en gezellig. Ik vind het echt fijn om in een wat kleiner team te werken, dat zoek ik ook vaak wel op. De beginfases van een bedrijf vind ik een leuke fase om mee te maken.

 Over 10 jaar
 Ik heb geen idee waar ik over tien jaar ben. Uiteraard hoop ik dat ik nog bij aanmelder.nl kan werken, maar ik vind het vooral belangrijk dat ik iets doe waar ik plezier uithaal. Ik had nooit gepland om de online wereld in te gaan, ik rolde er onbewust in. Maar ik ben er blijven hangen omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Door oplossingen te  bedenken voor klanten, kunnen zij weer een stapje verder. En dat is waar ik het voor doe!