Nieuws

Wel zo veilig; HTTPS

27 juni 2017

aanmelder.nl verwerkt veel informatie van jou als organsiator en je deelnemers. Met deze informatie gaan wij zo voorzichtig mogelijk om. Vandaar dat aanmelder.nl altijd gebruik maakt van een HTTPS-verbinding.

Wat is HTTP(S)?
HTTP is het "Hyper Text Transfer Protocol" waarmee je browser informatie verstuurt en ontvangt. De S staat voor "Secure". Een HTTPS verbinding is dus versleuteld. Zelfs als iemand de gegevens onderweg onderschept, bijvoorbeeld op een openbaar WiFi-netwerk, kunnen ze deze niet lezen of veranderen.
Ook als je een formulier van aanmelder.nl invoegt op je eigen website worden de gegevens die naar aanmelder.nl worden verzonden (bijvoorbeeld antwoorden op je aanmeldformulier)  áltijd verstuurd via een versleutelde verbinding. Op deze manier gaan wij zo voorzichtig mogelijk om met de informatie die wij binnenkrijgen. Wel zo veilig toch?

Is mijn verbinding beveiligd?
In je URL-balk kun je zien of informatie via de website waar je op zit verstuurd wordt via een beveiligde verbinding. Bij een beveiligde HTTPS-verbinding wordt er een groen slotje getoond. Bij een HTTP-verbinding is dit niet zo. Als de gegevens van een HTTP-verbinding worden onderschept, is alle informatie zichtbaar.

Nieuwsbrief