Nieuws

aanmelder.nl ondersteunt DKIM en DMARC emailverificatie

04 december 2018

Email spoofing en CEO-fraude, je bent het vast tegengekomen in het nieuws: iemand doet zich voor als iemand anders met alle gevolgen van dien. Het gebruik van vervalste adressen van afzenders (email spoofing), wordt vaak gebruikt in phishing en spam. Om ervoor te zorgen dat jouw eventuitnodigingen niet in de spam-folder terechtkomen ondersteunt aanmelder.nl e-mailverificatiemethoden SPF, DKIM en DMARC.

Hoe werkt CEO-fraude?

bron: ABN AMRO

Afzender instellen op aanmelder.nl

Vanuit aanmelder.nl stuur je onder jouw e-mailadres berichten naar deelnemers, zoals uitnodigingen en enquêtes. Zonder e-mailauthenticatie mogen wij niet zomaar uit jouw naam mail versturen, dus ontvangers zien: "via aanmelder.nl" achter je afzender-mailadres. Met een kleine toevoeging op de domeinnaam kun je zonder die vermelding mail sturen, zonder dat jouw e-mail als spam of phishing gekenmerkt wordt.

DKIM & DMARC emailverificatie

Sender Policy Framework (SPF), DomainKeys Identified Mail (DKIM) en Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) zijn emailauthenticatiemethoden die zijn ontworpen om vervalste adressen van afzenders in e-mails te detecteren. Bonus: legitieme mail met DKIM- en DMARC-validatie wordt minder snel als spam gemarkeerd. Gebruikt jouw webdomein DKIM of DMARC? aanmelder.nl ondersteunt deze emailverificatiemethoden. 

Meer over het instellen van emailverificatie.

Neem contact op met Support voor de implementatie van het emailverkeer. 

Nieuwsbrief