Blog

Geen bedrijfsfeest meer door WKR

10 juni 2012

Werkkostenregeling bedrijfsfeest

Het is nog ver weg, maar kan in de toekomst wel grote gevolgen hebben voor het budget van zakelijke evenementen: De werkkostenregeling (WKR). Deze nieuwe regeling kan nu al toegepast worden en wordt verplicht voor alle bedrijven op 1 januari 2014. Dit kan betekenen dat er minder financiële ruimte is voor het jaarlijkse bedrijfsfeest en allerlei uitjes. Iets om goed in de gaten te houden dus als organisator.

De WKR houdt in dat maximaal 1,4% van de totale fiscale loon onbelast gebruikt mag worden voor vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Dit is de zogenaamde "vrije ruimte". Over alles wat hierbuiten valt moet 80% loonbelasting betaald worden. Gevolg is dat er minder budget is voor alles wat een creatief karakter heeft of buiten de werkplek georganiseerd wordt. Daarnaast moet een bedrijfsfeest concurreren met andere verstrekkingen zoals een fiets of laptop.

De WKR is slecht nieuws voor evenementenbureaus wanneer opdrachtgevers besluiten te korten op evenementen. Nuttig dus om goed op de hoogte te blijven van de komende veranderingen en eventueel te informeren bij jouw opdrachtgevers. Wil je meer weten over de WKR? Er is uitgebreide informatie te vinden op de site van de belastingdienst en op werkkostenregeling.net