Blog

Kies jij de beste maand voor jouw evenement?

28 maart 2012

aantal evenementen per maand

Het meest ongunstige dat kan gebeuren is dat jouw evenement op dezelfde datum valt als een ander, concurrerend evenement. Houd jij goed in de gaten wanneer andere evenementen worden gehouden? Wij hebben de data van alle evenementen die met aanmelder.nl zijn georganiseerd naast elkaar gelegd en daaruit blijkt dat er één maand met kop en schouders bovenuit steekt!

In onze statistieken zien we onder de georganiseerde evenementen via aanmelder.nl een duidelijke dip in juli. Van alle maanden in het jaar wordt er maar 2,1% van de evenementen in deze maand georganiseerd. Zoals in de grafiek te zien is, is er daarentegen een grote piek in november met ruim 18,2%. Daarnaast is het voorjaar een stabielere periode, met maart als hoogtepunt in deze periode met 10,4% evenementen van het hele jaar.

Natuurlijk wil je net als iedere andere organisator dat jouw evenement in een maand valt die het meest gunstig is voor de bezoekers. Dit zorgt ervoor dat er veel evenementen rond dezelfde tijd worden georganiseerd. Blijf dus als organisator altijd alert en zorg dat jouw evenement niet samenvalt met een ander evenement waar jouw bezoeker ook naartoe zou willen. November lijkt een goede tijd te zijn om te organiseren, maar houd je ogen open voor concurrenten!