Blog

Vraag maar raak op online registratieformulier!

07 februari 2012

Formulier vragen aanmelder.nl

Laat je de bezoekers van jouw evenement online aanmelden? En wil je eigenlijk gelijk meer gegevens van ze verzamelen, maar denk je dat dit potentiële deelnemers afschrikt? Bij aanmelder.nl is het maken van je eigen online aanmeldformulier juist een groot voordeel en onze gebruikers maken er veel gebruik van. Zo hebben we een goed inzicht gekregen in de gevolgen van het extra vragen stellen in een registratieformulier.

Het lijkt een logisch gevolg: Hoe meer vragen deelnemers moeten invullen bij het aanmelden van een evenement, hoe groter de kans is dat ze afhaken. Hoe handig het ook is voor de organisator om meer informatie van de deelnemers te hebben, je wilt natuurlijk niet dat hierdoor minder mensen aanmelden. Maar er is goed nieuws. Het maakt niet uit! Uit analyse van enkele tienduizenden aanmeldingen en aanmeldformulieren gemaakt met aanmelder.nl blijkt dat het aantal vragen dat uitgenodigden moeten invullen bij registratie, nagenoeg geen effect heeft op de kans dat de aanmelding afgemaakt wordt. Gemiddeld maakt 75% van de personen die beginnen aan een aanmeldformulier van aanmelder.nl deze ook af. Dit geldt ook voor langere aanmeldformulieren.

Dus vraag maar raak! Organiseer je verschillende workshops op een dag? Laat jouw deelnemers gelijk keuzes in het workshopaanbod maken. Of wordt er een lunch verzorgd? Dan wil je natuurlijk graag op een rij wie er vegetariër is, halal eet of een allergie voor noten heeft. Het doel van aanmelder.nl om perfect werkende aanmeldformulieren mogelijk te maken blijkt dus een groot voordeel voor organisatoren. Zo kan je veel informatie automatisch verzamelen, zonder dat potentiële bezoekers afhaken. Maak direct zelf een eigen online aanmeldformulier op www.aanmelder.nl en ervaar het gemak!