Blog

Hoeveel deelnemers verwacht je?

05 december 2011

Hoeveel deelnemers verwacht je

Ben je net begonnen met het organiseren van je evenement? Dan is dit de periode dat je knopen doorhakt over alle belangrijke aspecten van je evenement. Wat is een goede locatie, wie zijn de eventuele sprekers, wat worden de kosten, wie wordt de doelgroep? En natuurlijk hoeveel deelnemers moeten we uitnodigen? Aanmelder.nl help graag mee door op basis van onze evenementservaring een goede inschatting te geven hoeveel deelnemers er komen nadat je jouw uitnodigingen hebt verstuurd.

De opkomst op jouw evenement is belangrijk. Want hoeveel mensen zouden er uitgenodigd moeten worden om genoeg deelnemers te ontvangen en de zaal vol te krijgen? Of hoeveel mensen kan je maximaal uitnodigen zonder dat je zaal overvol raakt?

Natuurlijk is dit een belangrijke inschatting, aangezien het ook effect heeft op de grootte van de locatie. Bij aanmelder.nl kunnen we door het grote aantal genodigden via aanmelder.nl precies zien hoe groot de opkomst is bij een bepaald aantal verstuurde uitnodigingen. Zo weten we bijvoorbeeld dat bij de kleinere evenementen van 50 tot 100 personen er gemiddeld 7,3 mensen uitgenodigd moeten worden om 1 aanmelding te krijgen. Bij evenementen tussen de 100 en 200 personen zullen er iets minder uitnodigingen verstuurd moeten worden. Bij 5,9 uitnodigingen zal er 1 zich aanmelden. Bij grotere evenementen zullen er weer meer mensen uitgenodigd moeten worden, namelijk 7,1 voor iedere registrant.

Wil je de opkomst nog hoger maken? Denk eraan om herinneringen te versturen. Zo meldt 12,5% van de genodigden zich aan als er geen herinnering wordt verstuurd, terwijl dit 17% is wanneer er wel een herinnering verstuurd is. Een herinnering sturen is dus erg effectief en gemakkelijk te doen in Aanmelder.nl.

Gebruik je aanmelder.nl dan houd je de opkomst zelf in de gaten en stuur je gelijk herinneringen naar de genodigden die nog niet gereageerd hebben. Zijn er juist te veel aanmeldingen? Dan kan je gelijk de inschrijving stopzetten en de tekst op de aanmeldwebsite aanpassen. Zo simpel en handig kan zelf organiseren zijn.