Blog

Nodig uit op het juiste moment

02 november 2011

evenement uitnodiging op juiste moment

Wil je zeker weten dat jouw uitnodiging op het juiste moment binnenkomt bij je contacten? Door de ruim 45.000 aanmeldingen via aanmelder.nl hebben we een duidelijk overzicht kunnen krijgen op welk tijdstip en welke dag in de week deelnemers zich aanmelden voor zakelijke evenementen.

Het is goed om na te denken over het tijdstip wanneer een uitnoding verstuurd wordt, dit kan de opkomst aanzienlijk vergroten. Met deze grafiek krijg je meer inzicht in welk moment de kans het grootst is dat deelnemers zich aanmelden voor een zakelijk evenement. Wat vooral opvalt is dat er meer aanmeldingen zijn op werkdagen, slecht een tiende van de deelnemers registreren zich in het weekend. Dit is dus duidelijk niet het juiste moment om een uitnodiging te versturen voor jouw evenement. Maar wanneer dan wel?

Zoals te zien is in de grafiek, beginnen de aanmeldingen al vroeg op de dag en blijven ze de hele werkdag binnenkomen. Hierbij is maandag de beste dag om contact te leggen aangezien op deze dag 5% meer aanmeldingen zijn dan de rest van de werkdagen en daarnaast er de hele week nog inschrijvingen binnenkomen. We kunnen dus wel aannemen dat de meesten zich tijdens hun werktijd aanmelden, hoewel tussen 21:00 en 22:00 een kleine opleving te zien is.

De beste tijd om een uitnodiging op te sturen is dus wanneer jouw uitgenodigde op zijn werk en achter zijn computer zit tussen 9:00 en 17:00, bij voorkeur maandagochtend. Vergroot je opkomst en stuur je uitnodigingen ook ruim voor je evenementdatum, zo geef je jouw deelnemers de tijd om zich op tijd aan te melden. Daarnaast geef je jezelf de mogelijkheid om later nog een herinnering te sturen aan contacten die nog niet hebben gereageerd.