Blog

Even voorstellen; Freek Zindel

27 juni 2016

Freek Zindel

Oprichter aanmelder.nl 

Even voorstellen; Freek Zindel

Het idee voor aanmelder.nl? 

In 2008 was Freek Zindel op de universiteit bezig een event te organiseren voor computerwetenschappers. Dat ging toen met de hand en dat voelde niet goed. “Waarom moest dat zo veel werk zijn? Is hier niet een betere oplossing voor?” Met die vragen in zijn hoofd hoorde Freek dezelfde ervaringen bij andere jonge professionals: In verschillende soorten bedrijven werden events georganiseerd door mensen met heel veel kennis van de inhoud maar zonder ervaring met organiseren. Trainingen, workshops, presentaties, congressen, van alles kwam voorbij.

Daar is het idee voor aanmelder.nl uit gekomen. Een website die je helpt om alle klusjes bij het registreren makkelijker te maken.

Spannend in het begin.

De eerste jaren aanmelder.nl maken samen met Jelle waren erg spannend. De doe-het-zelf aanpak van aanmelder.nl was op dat moment een beetje voor op de tijd en leidde bij sommige klanten tot koudwatervrees. Maar er waren gelukkig ook veel mensen die het wel wilden proberen! “Dat was echt samen groeien en we zijn ze ook dankbaar voor het geduld dat ze met ons hadden. Want niet alles was altijd de eerste keer helemaal goed! Ik snap wel dat het ook voor hen een beetje spannend was.” zegt Freek over die dappere voorhoede.

Trots op aanmelder.nl, trots op de deelnemers.

Inmiddels zijn er duizenden gebruikers en heel veel deelnemers bij de events die met aanmelder.nl georganiseerd worden en lijkt aanmelder.nl zijn nut te bewijzen. Maar waar is Freek nu het meest trots op?

“Dat is in de eerste plaats het soort events waar aanmelder.nl aan bijdraagt. Allemaal events waar mensen naar toe gaan, om er daarna slimmer weer vandaan te komen. Kennis events voor professionals. Nederland als klein land in de wereld heeft als belangrijkste troef dat iedereen zijn werk zo ontzettend serieus neemt. Bijna alle professionals in Nederland zijn bezig met hun eigen ontwikkeling en doorleren in het vakgebied. Van technici tot advocaten, van varkenshouders tot chirurgen: iedereen werkt er aan om nog beter te worden in zijn of haar vak. Dat is de manier waarop we Nederland relevant houden. Ik ben er trots op dat aanmelder.nl de events verbetert waarop onze vakspecialisten samenkomen.”

Thuis, duiken en powertools.

Ondernemerschap is een groot onderdeel van het leven van Freek op dit moment. Bouwen aan het bedrijf en aan het team vergt veel tijd en aandacht. Toch is er nog iets anders nog belangrijker: Pepijn (5), en Tom (2) en zijn vrouw Hanneke komen echt op de eerste plaats.

Blijft er dan nog tijd over? Een beetje... in die tijd is Freek sportduiker bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. In het weekend kan je Freek dus tegenkomen op een meter of 15 onderwater in de Oosterschelde of de Grevelingen.

Ook is Freek helemaal weg van sleutelen. Samen met 3 vrienden heeft hij een ondergrondse werkplaats waar robots, meubels en oude automobielen gemaakt worden. Klussen met powertools... daar wordt 'ie zo lekker rustig van.