Waarom een hybride evenementen

Hybride evenementen zijn niet nieuw. We schreven er al over toen de term corona nog onbekend was bij het grote publiek. Maar het virus zorgt er wel voor dat de vraag naar hybride evenementen is toegenomen. Hybride evenementen geven je de mogelijkheid om met een kleine groep deelnemers toch een groots evenement neer te zetten. Perfect zolang de maatregelen rondom corona nog van kracht zijn, maar ook voor bijvoorbeeld internationale evenementen.

Wat heb je nodig bij hybride evenementen

Wat heb je nodig voor een hybride evenement? Buiten de standaard benodigdheden voor evenementen komen er veel (digitale) zaken bij kijken. Niet alleen op organisatorisch gebied, maar ook op technisch vlak. Een goede stream biedt een hoge kwaliteit en heeft daarom een ijzersterke verbinding nodig.

Er is een groot aanbod van event management software beschikbaar. Om te bepalen welke software aan jouw eisen voldoet, raden we aan om van te voren de volgende punten te bepalen:

 • Wat voor content wil je gaan presenteren?
 • Vind het fysieke deel op een locatie plaatst?
 • Welke resolutie wil je aanbieden?
 • Hoeveel ruimtes zijn er?
 • Wil je het evenement opnemen/opslaan?
 • Wil je scherm caption vertonen?
 • Wat is de internet bandbreedte waar je gaat streamen?
 • Heb je support nodig?
 • Welke netwerkmogelijkheden wil je aanbieden?
 • Welke interactie functionaliteiten heb je nodig?
 • Welke marketingactiviteiten heb je gepland tijdens het evenement?

Je hebt 3 type softwaresystemen nodig:

Bij voorkeur sluiten alle systemen naadloos op elkaar aan.

Online event platform

Met een online platform breng je het evenement naar de huiskamer. De software garandeert een complete event ervaring, maar dan online. Dit gaat net even verder dan de gemiddelde webinar software. Deze bevat uitgebreide functionaliteiten voor netwerken, sponsoring en presenteren. Via een warm welkom kunnen ook de online deelnemers uitgebreid netwerken, eventuele presentaties volgen, vragen stellen of een afspraak inplannen met een sales manager. Voor deelnemers die te maken hebben met technische storingen staat er een Event Consultant klaar voor hulp.

Lees meer over het online event platform.

Slimme event registratie voor hybride evenementen

Je hebt eigenlijk 2 type deelnemers: online en offline. Het registratieproces en de informatie die deelnemers ontvangen verschilt. Met één registratieformulier komt je er niet. Je hebt meerdere varianten nodig en een website waarbij deelnemers goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden en voorwaarden. Dit kun je allemaal inrichten met slimme event registratie software waarbij je verschillende registratieformulieren, communicatie flows en administratieve afhandeling opzet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de deelnemer maakt dit de registratie een stuk duidelijker en creëer je een positieve ervaring vooraf aan het evenement.

Meer informatie over slimme registratie? Bekijk onze features.

Event Streaming en apparatuur

Je gaat je evenement opnemen. Dat betekent dat je uitstekende apparatuur nodig hebt. Je wilt tenslotte dat de online deelnemers een goede ervaring krijgen. Niet alleen de inhoud van de presentatie maar ook de presentator en videokwaliteit zijn belangrijk voor het creëren van een positieve ervaring bij een online evenement. Dit verkleint het afhaakpercentage.

aanmelder.nl heeft Event Streaming ontwikkeld zodat jij snel en eenvoudig een professionele streaming service opzet van hoge kwaliteit. Zo heb je geen technische kennis nodig en ligt de volledige focus om de inhoud van de presentatie.

Je ontvangt de apparatuur, inclusief 4G modem voor een sterke verbinding van ons. Je kiest zelf op welk platform de stream beschikbaar komt en je kunt van start.

IFrame

Lees meer over Event Streaming.

Zijn hybride evenementen de toekomst?

Mensen zullen altijd samen komen, dat zal niet veranderen. Nadat grote evenementen weer zijn toegestaan is er geen twijfel over mogelijk dat grote evenementen weer terug komen. Maardeze bijzondere tijd zal er voor zorgen dat we eerder naar digitale oplossingen zullen kijken en de houding naar online evenementen zal veranderen. Door een evenement (deels) online aan te bieden verhoog je het deelnemersaantal met gemiddeld 30%. Bovendien verhoogt dit de kans dat online deelnemers de volgende editie wel fysiek zullen bijwonen.

Daarnaast zijn hybride evenementen ideaal voor internationale evenementen en niche markten. Het sluit goed aan op de duurzaamheidstrend die al jaren in opkomst is.

Ook zonder corona zijn hybride evenementen niet weg te denken. Start dus direct met organiseren en neem contact op met aanmelder.nl voor alle mogelijkheden.

Handboek voor virtuele evenementen

Download nu het handboek

Deelnemeromgeving

Deelnemeromgeving Mei 2021 Deelnemers kunnen nu inloggen...

Wachtlijstfunctie

Wachtlijstfunctie November 2020 Haal het maximale aantal...