Debiteurenadministratie evenement

Start nuPreview direct je aanmeldformulier en eventwebsite

Organiseer je zakelijke evenementen? Dan krijg je onvermijdelijk te maken met debiteurenadministratie. Bij zakelijke evenementen is de wens om te betalen op factuur eerder regel dan uitzondering. Laten dat nou de lastigste betalingen zijn om te verwerken. Althans, dat wás zo.

Slimme koppelingen van betalingen en factuur

Bij aanmelder.nl worden de betalingen aan facturen gekoppeld. Ook als door een typefout in de overboeking de referentie niet helemaal klopt. Daar hoef jij niets voor te doen. Ook meer complexe wensen kun je doorvoeren in aanmelder.nl. Zo is het mogelijk om meerdere tickets op één factuur te plaatsen. Daarbij houdt het systeem rekening met de regels die jij instelt voor ticketprijzen, inclusief early bird reducties en groepskortingen.

Wat als de betaling uitblijft?

Heb je van sommige deelnemers nog geen betaling ontvangen? Dan stuurt aanmelder.nl na het verlopen van de betalingstermijn een automatische herinnering, op het moment zoals door jou vooraf ingesteld. Blijft de betaling uit, dan heb je in aanmelder.nl een aantal opties:

Uitstel verlenen

Het kan gebeuren dat er bijzondere omstandigheden zijn waardoor mensen niet op tijd betalen. In dat geval kun je een deelnemer wat extra tijd geven door uitstel te verlenen.

De factuur crediteren

Het komt voor dat er reden is dat de debiteur de factuur niet hoeft te betalen. Bijvoorbeeld als er een reden is dat de deelnemer op het allerlaatste moment niet op een evenement kon verschijnen. Je kunt er dan voor kiezen om de factuur te crediteren. 

De factuur afschrijven

Er bestaan helaas mensen die niet betalen. Als een deelnemer niet te bewegen is om te betalen kun je de factuur afschrijven. Dan wordt de administratie afgerond en sluit de openstaande post. Heel vervelend als het gebeurt, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Het aanmelder.nl incassobureau inschakelen

Het kan veel energie kosten om het geld waar je recht op hebt ook echt te krijgen. In dat geval kun je de hulp inroepen van een incassobureau. Ook hiervoor is een koppeling gemaakt in het systeem. Aan inschakelen van het aanmelder.nl incassobureau zijn administratiekosten verbonden. De geïnde betaling en incassokosten worden aan jouw organisatie uitbetaald. 

Ook een blije boekhouder

Evenementen organiseren met aanmelder.nl maakt niet alleen jouw leven gemakkelijk, zo ook dat van je boekhouder. Na afloop van het evenement krijg je voor alle inkomsten uit kaartverkoop één verzamelfactuur van aanmelder.nl. Het totaalbedrag storten we gelijktijdig. Daarmee bestaat de inkomstenkant van je boekhouding slechts uit één boeking. Uiteraard ontvang je een begeleidende specificatie die alle verkochte tickets tot in detail laat zien.

Lees ook over aanmelder.nl in het kort

Sze-Wing helpt je graag verder.
Bel me even op +31 (0)15 2002192

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak kosteloos een proefevenement aan en probeer het zelf!

Super support

Wij zijn er voor je! We helpen jou om je evenement zo slim mogelijk te organiseren.