Hogeschool Rotterdam

Situatie

Met een Praktijkgerichte Opleiding werkt Hogeschool Rotterdam samen met studenten aan de toekomst. Met een focus op de student en de beste ondersteuning voor de student.

 

Uitdaging

De Hogeschool van Rotterdam zocht een systeem waarmee de aanmeldingen voor de open dagen verwerkt konden worden. De open dagen van de Hogeschool Rotterdam bestaan uit veel korte sessies van diverse opleidingen met daartussen algemene momenten waarop de aankomende studenten kennis kunnen maken met de hogeschool zelf.

  • De planning voor een scholier staat centraal.
  • De opleidingen geven sessies op verschillende momenten met beperkt aantal deelnemers.
  • Het kiezen van de juiste combinatie van sessies gezien tijdstip, locatie en reistijd.
  • Een oplossing zodat informatie hergebruikt kan worden.

Later werden de volgende wensen toegevoegd:

  • Een oplossing om scholieren van een certificaat van deelname te voorzien op een eenvoudige manier.
  • Decanen opnemen in de flow van de voorlichting workflow.

 

Aanpak

In samenwerking met aanmelder.nl is een geavanceerd aanmeldformulier ontwikkeld waardoor scholieren een persoonlijk programma kunnen samenstellen zonder overlappingen of volle sessies. Vanwege het grote aantal opleidingen en de enorme keuze is de gebruiksvriendelijkheid van dit formulier essentieel. Er is een koppeling ontwikkeld op basis van de HODEX standaard en het Studiekeuze123 systeem. De opleidingsinformatie die centraal geregistreerd staat in de openbare databases wordt op deze manier hergebruikt in het aanmeldformulier.

 

Resultaat

  • Inmiddels is dit systeem enkele jaren in gebruik bij de Hogeschool Rotterdam en wordt het ook gecombineerd met bezoekersregistratie op basis van barcode of qr-code.
  • Aanwezige scholieren krijgen direct een certificaat van aanwezigheid zodat de scholier kan aantonen dat deze ook een studie voorlichtingsactiviteit heeft bezocht. Dit is niet alleen noodzakelijk vanwege de leerplicht maar zo kan ook de decaan van de scholieren zicht houden op de studieoriëntatie van de aankomend student.
  • Decanen zijn opgenomen in de voorlichting workflow en krijgen direct feedback over hun eigen scholieren en de bezochte voorlichtingsactiviteiten op de Hogeschool van Rotterdam.