E-Ticketverkoop

E-Ticketverkoop op uw evenement

Bij e-ticketverkoop ontvangen deelnemers na registratie een e-ticket. E-Tickets kunnen per email worden toegestuurd of papieren e-tickets kunnen worden gebruikt. Dit e-ticket kan bij ontvangst worden gescand door een e-ticket-scanner. De e-ticket zorgt dus voor tijdsbesparing en controle bij de ontvangst van uw evenement. E-Tickets geven u ook inzicht welke deelnemers zich hebben geregistreerd en welke uw evenement hebben bezocht. Het is een goed idee e-ticketing en registratie te combineren in een deelnemersregistratiesysteem met e-ticketing-module, zoals aanmelder.nl.

E-Ticket verkoop

Online e-ticketverkoop

Bij evenementen is online e-ticketverkoop doorgaans efficienter dan handmatige e-ticketverkoop. Bij online e-ticketverkoop krijgt een deelnemer direct na registratie het e-ticket toegezonden per e-mail. Online e-ticketverkoop is hiermee snel en efficient. Een dergelijk e-ticket wordt ook wel e-ticket of email-ticket genoemd. Op de e-tickets staat dan een barcode or QR-code vermeld. E-Tickets met barcode (barcode-tickets) zijn ook veilige e-tickets, omdat de e-ticketbalie dubbel gebruikte barcode-tickets direct herkend. Ook zijn deze e-tickets direct gekoppeld aan de deelnemers die het e-ticket heeft gekocht.

Barcode e-ticketverkoop

Barcode e-tickets zijn tijdens de evenementontvangst sneller te scannen dan e-tickets zonder barcode. Zo kan de e-ticketcontrole snel worden uitgevoerd en ontstaan er geen rijen tijdens de e-ticketcontrole. E-Ticketverkoop met barcode e-tickets raden wij dus aan. In de module van aanmelder.nl heeft de e-ticketverkoop altijd een barcode of QR-code. Dit maakt e-ticketverkoop en deelnemersregistratie efficienter.

E-Ticketverkoop via mobiele telefoon

Omdat op het e-ticket de barcode de echtheid garandeerd, hoeft de barcode niet op een geprint e-ticket te staan. De e-ticket kan na e-ticketverkoop in de e-mail worden toegezonden of zelfs op je mobiel of smartphone worden getoond. Zo heb je met je mobiele telefoon je e-ticket altijd bij de hand, zodat je de e-tickets kan gebruiken voor evenementregistratie. Handig voor de evenementsorganisator die e-ticketverkoop gemakkelijk wil houden, en geen probleem heeft met deelnemers die na e-ticketverkoop hun e-ticket vergeten.

Declaratie met e-ticket

Na deelnemersregistratie krijgt een deelnemer een registratiebevestiging. Bij e-ticketverkoop is een deel van de bevestging het e-ticket. Dit e-ticket bewijst ook dat er betaald en geregistreerd is. Zo kunnen e-tickets na e-ticketverkoop ook als declaratie worden gebruikt bij zakelijke evenementen.