Eticketverkoop

Eticketverkoop

Eticketverkoop op uw evenement

Bij eticketverkoop ontvangen deelnemers na registratie een eticket. Etickets kunnen per email worden toegestuurd of papieren etickets kunnen worden gebruikt. Dit eticket kan bij ontvangst worden gescand door een eticket-scanner. De eticket zorgt dus voor tijdsbesparing en controle bij de ontvangst van uw evenement. Etickets geven u ook inzicht welke deelnemers zich hebben geregistreerd en welke uw evenement hebben bezocht. Het is een goed idee eticketing en registratie te combineren in een deelnemersregistratiesysteem met eticketing-module, zoals aanmelder.nl.

Eticket verkoop

Online eticketverkoop

Bij evenementen is online eticketverkoop doorgaans efficienter dan handmatige eticketverkoop. Bij online eticketverkoop krijgt een deelnemer direct na registratie het eticket toegezonden per e-mail. Online eticketverkoop is hiermee snel en efficient. Een dergelijk eticket wordt ook wel e-ticket of email-ticket genoemd. Op de etickets staat dan een barcode or QR-code vermeld. Etickets met barcode (barcode-tickets) zijn ook veilige etickets, omdat de eticketbalie dubbel gebruikte barcode-tickets direct herkend. Ook zijn deze etickets direct gekoppeld aan de deelnemers die het eticket heeft gekocht.

Barcode eticketverkoop

Barcode etickets zijn tijdens de evenementontvangst sneller te scannen dan etickets zonder barcode. Zo kan de eticketcontrole snel worden uitgevoerd en ontstaan er geen rijen tijdens de eticketcontrole. Eticketverkoop met barcode etickets raden wij dus aan. In de module van aanmelder.nl heeft de eticketverkoop altijd een barcode of QR-code. Dit maakt eticketverkoop en deelnemersregistratie efficienter.

Eticketverkoop via mobiele telefoon

Omdat op het eticket de barcode de echtheid garandeerd, hoeft de barcode niet op een geprint eticket te staan. De eticket kan na eticketverkoop in de e-mail worden toegezonden of zelfs op je mobiel of smartphone worden getoond. Zo heb je met je mobiele telefoon je eticket altijd bij de hand, zodat je de etickets kan gebruiken voor evenementregistratie. Handig voor de evenementsorganisator die eticketverkoop gemakkelijk wil houden, en geen probleem heeft met deelnemers die na eticketverkoop hun eticket vergeten.

Declaratie met eticket

Na deelnemersregistratie krijgt een deelnemer een registratiebevestiging. Bij eticketverkoop is een deel van de bevestging het eticket. Dit eticket bewijst ook dat er betaald en geregistreerd is. Zo kunnen etickets na eticketverkoop ook als declaratie worden gebruikt bij zakelijke evenementen.

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak een gratis event aan en probeer het zelf!