Evenementsoftware

Evenementsoftware voor uw evenement

Evenementsoftware wordt door evenement-organisatoren gebruikt voor deelnemersregistratie, ticketverkoop en communicatie. Evenementsoftware bestaat dan uit een aantal evenementsoftware onderdelen voor verschillende doelen tijdens een evenement. Zo kan evenementsoftware vooral deelnemersregistratie uitvoeren, maar evenementsoftware kan ook breder worden ingezet, zoals evenementsoftware voor evenementmarketing, evenementsoftware voor ticketverkoop of evenementsoftware die badges print en deelnemers met elkaar in contact brengt.

Evenementsoftware

Online evenementsoftware

Tegenwoordig wordt evenementsoftware online als softwaredienst geleverd. Hier is aanmelder.nl een voorbeeld van. Online evenementsoftware is direct te gebruiken door organisatoren die de evenementsoftware niet hoeven te installeren. Je kan op elke computer de evenementsoftware in de browser gebruiken, en zo is deze evenementsoftware ook op je mobiel bereikbaar. Met sofware-as-a-service wordt evenementsoftware niet alleen makkelijker te gebruiken, maar ook goedkoper, omdat er geen evenementsoftware-pakket hoeft te worden aangeschaft.

Tools in evenementsoftware

Evenementsoftware kan voor de registratie en communicatie van het evenement verschillende tools of modules bevatten. De meest gebruikte evenementsoftware toepassing is deelnemersregistratie, uitnodigen en communiceren en ticketverkoop.

Evenementregistratie software

Het onderdeel van evenementsoftware dat voor de deelnemersregistratie wordt gebruikt, is vooral belangrijk in het voortraject van het evenement. Met deelnemersregistratie software worden de gegevens van alle deelnemers verzameld waardoor de organisator een goed overzicht over de deelnemers krijgt.