Event Cursus

Praktische 5-weekse cursus voor online en hybride evenementen

Event Cursus

Praktische 5-weekse cursus voor online en hybride evenementen

In deze praktische cursus leg je een goede basis voor het organiseren van online en hybride events. Of het nu je eerste event wordt of dat je al enige ervaring hebt maar zoekt naar de juiste handvatten; wij zorgen dat je na deze cursus startklaar bent om jouw ideeën om te zetten naar praktijk. Ga je met ons aan de slag?
 

Praktische handvatten

Tijdens de cursus ontvang je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Je krijgt meerdere theorie lessen van expers die voorbeelden uit de praktijk met je delen. 

Wanneer het jou uitkomt

De cursus is volledig online. Daardoor kun jij deelnemen wanneer dit jou het beste uitkomt. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met onze Event Consultants.  

Leeromgeving

Alle lessen blijven een jaar lang beschikbaar in je eigen online leeromgeving. 

Waar moet ik beginnen

 

Als event organisator ben jij een actieve duizendpoot, de kartrekker en projectmanager. Je zorgt voor structuur en een heldere taakverdeling, zelfs in deze chaotische en veranderende tijd. Je zoekt praktische handvatten om alle informatiestromen en wensen van de opdrachtgever en deelnemers in goede banen te leiden.

Met de opkomst van hybride en online evenementen gaat er een nieuwe wereld voor jou, opdrachtgevers, deelnemers en collega’s open. Je moet op zoek naar nieuwe informatie en je hebt ongetwijfeld een hoop vragen:

  • Hoe houd ik iedereen geboeid?
  • Welke behoeftes hebben online en fysieke deelnemers en wat zijn de verschillen?
  • Hoe vertaal ik de content naar een online omgeving?
  • Welke tools en technieken kan ik inzetten?
  • Hoe creëer ik interactie tussen de deelnemers op locatie en online?

Met als belangrijkste vraag: Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf deze handvatten én een online kennisbank met experts en mede -organisatoren, waarin je elkaar helpt en ondersteunt. Want samen worden wij slimmer! Of het nu je eerste event wordt of dat je al enige ervaring hebt maar zoekt naar de juiste handvatten; wij zorgen dat je na deze cursus startklaar bent om jouw ideeën om te zetten naar praktijk.

Leren waar en wanneer je wilt

De cursus voor online & hybride events bestaat uit makkelijk te volgen theorie-video’s, extra video´s en een werkboek met effectieve oefeningen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een online of hybride event te creëren. De cursus is online en op elk moment beschikbaar. Je kunt daarom korter en langer over onze cursus doen, maar we adviseren zelf om hier ongeveer 5 weken de tijd voor te nemen. 

Week 1: Kick-off + Strategie

In deze kick-off bespreken we wat je van de cursus kunt verwachten en beantwoorden we vragen tijdens een Q&A. Tevens deel je jouw ervaringen met andere cursisten en stel je een persoonlijk einddoel.

Op de planning verder voor deze week: event strategie en project management.

Week 2: Structuur

We geven je praktische handvatten en structuur voor de opbouw van jouw event. Wat komt er kijken bij het gehele traject van A tot Z; van registratie tot evaluatie.

Week 3: Programma + Q&A

We doorlopen de flow van een gevarieerd programma. De uitdaging: Bepaal de juiste vorm en inhoud om de doelen, die je vooraf had gesteld, te behalen. Denk hier bijvoorbeeld aan de inzet van professionele sprekers, enthousiaste dagvoorzitters en diverse manieren om te netwerken.

We zijn hier ook nét over de helft van de cursus; een mooi moment om te checken of je nog op de goede weg bent. In eerdere cursussen hebben we de belangrijke vragen van cursisten verzameld. Deze komen nu aan bod. Hoor praktijkvoorbeelden van anderen en ontdek alle diverse mogelijkheden voor succesvolle online en hybride events. 

Week 4: Techniek

Naast een goede inhoud, valt of staat je online of hybride event bij de (on)juiste techniek. Wat moet je weten van streams, beeld en geluid? Hoe pak je dit aan en wat kun je beter uitbesteden? We tonen voorbeelden van studio settings en de verschillende streaming opties en de voor- en nadelen.

Week 5: Interactie + Round-Up

Interactie op een virtueel of hybride event is zoveel meer dan alleen het invullen van een poll of het openzetten van een chatroom. Het gaat om het creëren van een waardevolle verbinding met je doelgroep. Netwerken en een ‘samengevoel’ gaat eigenlijk vanzelf bij fysieke bijeenkomsten. Maar hoe vertaal je dit naar online of hybride events? Ook in een virtuele omgeving blijft de menselijke verbinding de basis voor interactie. Kijk kritisch naar je programma opbouw en vooral de geboden ruimte, houd de entertainmentwaarde hoog én wees je bewust van je twee verschillende doelgroepe. We geven je duidelijke voorbeelden van interactie, entertainment en mogelijkheden voor succesvol netwerken.

Je ontvangt van ons

Certificaat

Je ontvangt van ons een officieel certificaat van deelname. 

Online lessen

Online samen met de medecursisten.

Video’s & Inspiratie

Volg het overige lesmateriaal waar en wanneer je maar wilt.

Aan het eind van de cursus 

Heb je alle kennis in huis om een sterk online & hybride event te organiseren.

Tackle jij de digitale uitdagingen die op je pad komen.

Voeg jij de interactie toe, die aansluit op je event en doelgroep.

Is de techniek van streaming, beeld en geluid niet meer onbekend.

Zit je bomvol inspiratie om direct aan de slag te gaan.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de Event Cursus? Neem dan contact op. Je kunt op elk moment starten!

De online cursus kost € 99,– per persoon.

 

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor de ervaren eventplanner, maar op het gebied van online & hybride events kun je nog handvatten gebruiken. Je hebt namelijk nog niet zoveel ervaring met het organiseren van online & hybride events en zoekt praktische tips, inspiratie en ervaring van experts, zodat je zelf aan de slag kunt gaan voor jouw eigen online of hybride event.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Je kunt zelf kiezen wanneer je door de video’s en opdrachten gaat en je bent er tussen de 1 en 1,5 uur per week aan kwijt. Soms wat korter, en soms wat langer.

Hoe werkt de cursus?

In deze online cursus komen diverse informatieve en inspirerende lessen aan bod. De lessen worden gecombineerd met theoretische video’s, die makkelijk te volgen zijn, en met een werkboek met effectieve oefeningen. 

We hebben alles zo ontworpen om ervoor te zorgen dat je na het volgen van de cursus, genoeg informatie én inspiratie hebt om zelf aan de slag te gaan. 

Wanneer kan ik de cursus volgen?

Je kunt de cursus op elk moment volgen. De lessen zijn online beschikbaar en de Event Consultants staan klaar bij eventuele inhoudelijke vragen. Je kunt de cursus volgen wanneer dit jou het beste uitkomt. 

Trends, ontwikkelingen en nieuwtjes

Ontmoet Ilse

Ontmoet Ilse Deze week is er een nieuwe collega van start gegaan bij aanmelder.nl. Ilse sluit zich...

Events kunnen doorgaan

  Events kunnen doorgaan Vanaf maandag kan je zitplaatsen toewijzen met aanmelder.nl   ...

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de online cursus? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.