Evenementen met 100 man

De evenementen sector wordt hard geraakt door de corona maatregelen. Waar veel sectoren langzaam de draad mogen oppakken, is het nog veel onduidelijkheid wanneer evenementen weer plaats mogen vinden. Vanaf 1 juni zijn bijeenkomsten van 30 mensen toegestaan. Als alles goed verloopt wordt dit per 1 juli uitgebreid naar 100 mensen mits alle deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden. aanmelder.nl kan hierbij helpen bij het realiseren van kleinschalige en hybride evenementen Neem contact op voor meer informatie.

Probeer ons 14 dagenStart je gratis trial en bouw vrijblijvend je aanmeldformulier en eventwebsite

Corona Bestrijding tijdens evenementen

Om corona te verslaan is het van belang dat contact tussen mensen beperkt blijft. Om dit te realiseren en toch evenementen te kunnen houden zijn er enkele richtlijnen die je kunt opvolgen om je evenement coronaproof te maken. Goede samenwerking is hierbij de belangrijkste factor. Deelnemer, organisator en leveranciers spelen hier allemaal een rol in. Maar ook slimme software kan helpen om het contact te beperken en de 1,5-metersamenleving na te leven.


aanmelder.nl organiseert geen evenementen, maar maakt wel slimme software. Wij willen event managers helpen bij het organiseren van evenementen, ook in deze bijzondere tijden.

Evenementen met 100 man


1. Reduceer verspreiding

Evenementen mogen doorgaan, mits er alles aan gedaan wordt om infectiegevaar tegen te gaan. Wat houd dit in en welke maatregelen kun je doorvoeren? Wij geven je een uitgebreid antwoord.


1,5-meter samenleving

Zorg ervoor dat het mogelijk is dat alle aanwezigen anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Als richtlijn voor het maximaal aantal personen die in jouw ruimte passen, kun je 1 persoon per vierkante meter tellen.

 

Desinfecteren

Het is van groot belang dat apparaten of meubelstukken, die in contact komen met deelnemers, regelmatig schoon te maken met desinfectiemiddelen. Zoals bij bijvoorbeeld WC's of deurklinken. Zorg voor voldoende desinfectie gel en desinfecterende zeep op verschillende plekken van het evenement.


Informeren

Informeer deelnemers van te voren over de maatregelen die zijn getroffen om afstand te kunnen bewaren. Stuur ook eventuele gedragsregels door zodat deelnemers zich kunnen voorbereiden.


Zitplaatsen vooraf toewijzen

Wijs van te voren zitplaatsen toe aan je deelnemers. Zitplaatsen op basis van postcodes of regio's kan verspreiding eventueel verminderen


Contactloze check-ins

Zorg voor een contactloze check-in zodat deelnemers niet in contact komen met elkaar. Maak gebruik van scanners of scan & badge om toegang te verlenen.


Gespreide aankomsttijden

Voorkom rijen en drukte door aankomsttijden te spreiden. Eventueel kun je vooraf groepen maken en verschillende aankomsttijden voor deze groepen hanteren.

Evenementen met 100 man
2. Contactloos netwerken

Een van de redenen dat professionals deelnemen aan evenementen zijn de netwerkmogelijkheden. Op afstand is netwerken een stuk lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Met QR codes, apps en registratiesoftware is het mogelijk om te netwerken en contactloos informatie uit te wisselen.


Traceer verspreiding

Een belangrijk element van de maatregelen is dat ondernemingen altijd moeten vragen naar enige ziekteverschijnselen bij deelnemers. aanmelder.nl maakt het mogelijk om dit voor en na het evenement te vragen middels een online vragenlijst.

 

Sluitende administratie van aanwezigen

Bewaak het aantal deelnemers door limieten stellen op het registratieformulier. Stel deze automatisch en maak een wachtlijst aan voor eventuele afzeggingen.


Netwerkcontacten traceerbaar

Maak gebruik van een app en QR codes beschikbaar voor je deelnemers om contactgegevens contactloos door te geven.


Workshop bezoekers bijhouden

Met de prospector app heb je precies in kaart waar deelnemers zijn geweest op het evenement.


   Evenementen met 100 man

3. Hybride event: online & offline

Naast de verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen om je evenement corona proof te maken, zijn er ook alternatieven voor een hybride evenement.

Bij een hybride evenement stream je een (deel) van het evenement binnen een online platform waarbij deelnemers ook het evenement online kunnen deelnemen. Deze combinatie zagen we voor corona ook al voorbij komen.

Middels professionele apparatuur en het juiste platform zet je eenvoudig en snel een online stream op. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

 

4. Praktische maatregelen

Naast bovenstaande tips zijn er nog wat praktische mogelijkheden die je kunt toepassen.


    Houd 1,5 meter afstand. Gebruik een grote, goed geventileerde zaal.

  • Vraag vooraf lunch voorkeur en zet voorverpakte lunch klaar.
  • Laat jassen in de auto om besmetting via garderobe te voorkomen. Gebruik mail, WhatsApp of sms om in de ochtend een herinnering te sturen.
  • Plaats desinfectie stations bij de toiletten. Ontsmet de deurklinken en kranen regelmatig.
  • Gebruik een microfoonhengel in plaats van een doorgeef zaalmicrofoon.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of even sparren met aanmelder.nl over de toekomst van jouw evenement? Neem contact op!

 

Lees ook over Event tickets

Joakim helpt je graag verder.
Bel me even op +31 (0)15 2002192

Joakim denk graag met je mee

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak kosteloos een proefevenement aan en probeer het zelf!

Nieuwsbrief