Registratie AVG voor evenementen

AVG en deelnemersregistratie. Sinds de AVG van kracht is heb je als organisator de verantwoordelijkheid voor dataveiligheid van deelnemersgegevens.

Probeer ons 14 dagenStart je gratis trial en bouw vrijblijvend je aanmeldformulier en eventwebsite

Registratie volgens de AVG

Deelnemers van evenementen moeten hun registratie sinds de AVG kunnen inzien, aanpassen en verwijderen. De gebruikte registratiesoftware moet dit mogelijk maken.

Bij het gebruik van deelnemersregistratiesoftware is het van belang om een verwerkingsovereenkomst af te sluiten. Hierin staat hoe de softwarepartij de deelnemersdata moet behandelen. Dus bijvoorbeeld dat ze deze niet voor zichzelf mag gebruiken en ervoor moet zorgen dat de gegevens goed worden beveiligd. 

avg evenementen software

Gevolgen AVG voor zakelijke evenementen

Event organisatoren en leveranciers, zoals registratie-software, registreren data van deelnemers; persoonsgegevens, maar bijvoorbeeld ook informatie over voedselallergieën. Organisatoren die gegevens verwerken over iemands identiteit, zoals politieke of seksuele voorkeur moeten stappen zetten om aan te tonen dat er AVG evenementenbeleid is.

Waarom gratis software geen goed alternatief is

Nu de AVG in werking is getreden is het niet aan te raden om een gratis tool voor registratie te gebruiken.  Deze tools bieden bijna nooit de garantie dat persoonlijke data eigendom blijft van deelnemers en organisatoren. Daarnaast hebben deelnemers niet de mogelijkheid hun eigen gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen.

aanmelder.nl is AVG-proof

Of het nu gaat om een congres, kennissessie of netwerkevenement, als organisator kun je met aanmelder.nl alles zelf regelen. Deelnemersregistratie met uitnodigingen, eventwebsite, tickets, betalingen en statistieken. Pay-as-you-go model met een prijs per registratie, je kunt dus kosteloos co-organisatorenorganizers toevoegen aan je evenement.

Bekijk alle features

 

avg iso event software

ISO gecertificeerd 

aanmelder.nl is ISO27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Als je aanmelder.nl gebruikt voor de deelnemersregistratie, voldoe je automatisch aan de meeste eisen die de AVG aan evenementen stelt. Meer over ISO.

 

 

AVG evenementen met aanmelder.nl

Lees ook over Evenementen software

Rochella helpt je graag verder.
Bel me even op +31 (0)15 2002192

Nieuwsbrief