Het is mogelijk een vraag te laten verschijnen als een bepaald antwoord is gegeven op een voorgaande vraag. Op die manier kunnen vragen in een formulier afhankelijk van elkaar gemaakt worden.

1. Open het formulier door in het dashboard op Aanmeldformulier te klikken.

2. Voeg de vraag die moet verschijnen afhankelijk van een eerder gegeven antwoord toe aan het formulier door deze erin te slepen.

3. Klik op het tandwiel in de rechter onder hoek om het instellingen paneel voor die vraag te openen.

4. Achter Vraag tonen als staat wanneer de vraag getoond wordt. Standaard is dit als Ik meld me aan is aangevinkt bij de vraag Aanwezig. Klik op Veranderen om dit aan te passen.

Afhankelijkheden instellen

5. Selecteer het antwoord waarbij de vraag moet verschijnen uit de lijst.

6. Klik op Toepassen.

7. Er is nu achter Vraag tonen als te zien wanneer de vraag getoond wordt.
  • Tip

Het is ook mogelijk om een vraag juist te verbergen als een bepaald antwoord is gekozen bij een eerdere vraag. Kies dan voor verbergen na op Veranderen te hebben geklikt.

• Tip

Vragen die alleen verschijnen als een bepaald antwoord gegeven wordt op een voorgaande vraag springen in ten opzichte van de andere vragen.

• Tip

Het is mogelijk om meerdere niveaus van afhankelijkheden te maken. Vragen kunnen afhankelijk gemaakt worden van vragen die op hun beurt weer afhankelijk zijn van een andere vraag.

• Voorbeeld

Bij het opzetten van een formulier dienen de vragen betreffende optionele programmaonderdelen alleen getoond te worden indien de registrant  aangeeft hieraan deel te nemen.

In het formulier staat de volgende Meerkeuzevraag

Afhankelijkheden instellen

Als hierop Ja geantwoord wordt moet de volgende Selecteer vraag getoond worden:

Afhankelijkheden instellen

Door in de laatste vraag op het tandwiel te klikken en Ja te selecteren verschijnt de vraag alleen als dit antwoord gekozen wordt bij de Meerkeuzevraag.

Afhankelijkheden instellen