Bij het verzenden van een sms-bericht, moet het mobiele telefoonnummer in de juiste vraag in het aanmeldformulier ingevuld worden. Dit is de 'telefoon-vraag'. Deze is te herkennen aan het telefoon-icoontje linksboven in de vraag.

SMS berichten sturen

Wanneer het telefoonnummer in het juiste veld ingevuld is, kun je een sms-bericht sturen. Dit gaat als volgt:

1. Kies in het Dashboard voor Berichten

2. Klik op Stel sms op

3. Kies naar wie je het bericht wil sturen (alleen aangemelde personen of de hele contactenlijst)

4. Er staat al een standaard bericht in, dit kun je aanpassen. Je ziet in het standaardbericht woorden als eticket staan. Voor meer informatie hierover, zie het artikel: automatische vervangingen

5. Om een test-sms te versturen, vul je je eigen telefoonnummer in bij test mobile nummer en klik je op de knop Send test sms

6. Klik op de gele knop 'verzend aan deelnemers'. Hiermee verzend je het bericht
  • Het bericht kan maximaal 160 tekens bevatten, let er op dat de code/link ook tekens innemen. Er wordt een melding gegeven als je het aantal tekens overschrijdt.
  • Wees je ervan bewust dat het sms-bericht niet (zoals bij de e-mailberichten) bij de verzonden berichten komt te staan.