Het importeren van meerdere persoonsgegevens tegelijkertijd in de contactenlijst gaat als volgt:

1. Kies in het Dashboard voor Contacten

2. Klik op Upload Excel

3. Klik op de gele link 'download hier een voorbeeld van het Excel-bestand'

4. Vul deze Excel in. Let op dat je de kolommen A tot en met F intact laat, dus geen kolommen toevoegen of verwijderen. Het maakt niet uit als je niet alle kolommen invult, zolang er op elke regel een e-mailadres staat en een voor- of achternaam. In kolom F kun je een label invullen en daarmee verschillende doelgroepen maken binnen de contactenlijst.

5. Sla het Excel-bestand op

6. Klik - in aanmelder.nl - weer op Upload Excel

7. Klik op de knop Bladeren en upload het ingevulde Excel-bestand

8. Met het dropdown-menu Standaard label kun je voor de personen bij wie je geen label hebt ingevuld in het Excel-bestand, na het uploaden een label toevoegen.
    Let op! Alle personen waarbij kolom F niet is ingevuld krijgen dit label. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen label toe te voegen.

9. aanmelder.nl filtert automatisch dubbele e-mailadressen uit het bestand. Wil je dat niet, vink deze optie dan uit.

Labels toevoegen aan contacten

Aan elk contact dat je upload in de contactenlijst kun je een label toevoegen. Met een label plaats je een contact in een bepaalde doelgroep waar je vervolgens uitnodigingen, berichten en herinneringen naartoe kan sturen via Berichten in je Dashboard. De namen van de labels bepaal je zelf en zijn alleen voor de organisator zichtbaar.

• Tip

Labels zijn optioneel en je hoeft deze niet direct toe te voegen bij het uploaden van contacten, je kunt een label op een later moment toevoegen of wijzigen.