Berichten opstellen gaat in vier verschillende fases die hieronder beschreven staan:

​Fase 1

1. Kies in je dashboard voor Berichten

2. Klik op maak uitnodiging of stel mededeling op. Het verschil tussen een uitnodiging en een mededeling vind je terug in dit artikel

Fase 2

Er verschijnt een popup venster:

Berichten opstellen

1. Kies een E-mail naam
    Dit is een werknaam voor het bericht, zodat je je berichten kan ordenen. Dit is niet het onderwerp van het bericht wat de ontvanger ziet, dat vul je later in.

2. Kies een e-mailtemplate door erop te klikken. Er is keuze tussen een bericht met 1 kolom, of een bericht met 2 kolommen.

Of, als je al een eerder bericht hebt dat je wil gebruiken, dan kun je dit kopiëren.

Fase 3

Je gaat door naar het volgende scherm. Er staat een standaarbericht in, deze kan je aanpassen. Rechts in je scherm zie je e-mail secties staan. Dit zijn blokken (onderdelen) die je toe kunt voegen aan je bericht. Dit zijn:

Tekstblok
Hiermee voeg je een tekstblok toe aan je bericht.

Plaatje
Hiermee voeg je een afbeelding toe aan je bericht.

Plaatje links
Hiermee voeg je een tekstvak met links ervan een afbeelding toe aan je bericht.

Plaatje rechts​
Hiermee voeg je een tekstvak met rechts ervan een afbeelding toe aan je bericht.

Knop
​Hiermee voeg je een actieve knop toe aan je bericht die linkt naar bijv het aanmeldformulier of een andere pagina

Om een aanpassing te doen aan de afbeelding, tekst of knop, zweef je met je muis over het vak. Er verschijnt dan een pennetje en een kruisje . Om een aanpassing te doen, klik je op het pennetje. Wil je het hele blok verwijderen, dan klik je op het kruisje.

Fase 4

Om te zien hoe het er voor de ontvanger uit ziet, klik je op de gele knop Ga naar preview pagina, rechtsonderin het scherm. Vanuit de previewpagina verzend je het bericht. Meer informatie hierover, vind je in dit artikel.

• Tip

De ideale breedte voor een  Plaatje is 600 pixels.

• Tip

Als je een  plaatje links of een  plaatje rechts invoert, kun je kiezen voor 3 formaten. Klik hiervoor op de afbeelding, rechts in het scherm zie je bewerkopties. Hier kun je kiezen voor drie groottes: eenderde, een half en tweederde; de ideale breedte hiervoor is respectievelijk 200, 300 en 400 pixels breed.