Als je een bericht naar wens hebt opgesteld, kun je het bericht versturen. Dit gaat als volgt:

1. Ga vanuit je Dashboard naar Berichten

2. Open het bericht door op de werknaam te klikken

3. Klik op Ga naar preview pagina

4. Indien je een bericht verstuurt kies je bij Aan de juiste geadresseerden. Je kunt kiezen uit:

personen in uw adresboek
    Dit zijn alle personen die in je adresboek staan

aangemelde personen
    Dit zijn alle personen die aangemeld zijn

afgemelde personen
    Dit zijn alle personen die afgemeld zijn

aanwezige/ingecheckte personen
    Dit zijn alle personen die ingechekt zijn op het evenement

no show/niet ingecheckte personen
    Dit zijn alle personen die wel aangemeld zijn, betaald hebben en niet ingecheckt zijn

alleen deelnemers in bepaalde deelnemersgroepen
    Dit is een groep op basis van je aanmeldformulier die je zelf aanmaakt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Zodra je een groep selecteert, verschijnt er onder het aantal personen dat tot die groep behoort. Klik op de gele link om de deelnemers van deze groep in een Excel overzicht te downloaden.

5. Bij eerder verzonden staat naar hoeveel mensen het bericht al is verzonden. Klik op de gele link om de deelnemers van deze groep in een Excel overzicht te downloaden. Een bericht wordt nooit meerdere malen naar eenzelfde persoon verstuurd.

6. Bij Afzender staat de afzender zoals deze bij E-mail instellingen staat ingesteld

7. Vul bij Onderwerp het onderwerp van de e-mail in die de geadresseerde ziet in zijn mailprogramma.

8. Bij Bijlage kun je een bestand uploaden. Het is ook mogelijk om de locatie en/of het programma bij te voegen. Mits deze zijn aangemaakt bij Website pagina's.

9. Klik op Verstuur mededeling om het bericht te versturen.
  • Tip

Voor uitnodigingen kun je de geadresseerden niet kiezen; het bericht wordt automatisch naar niet geregistreerden in het adresboek verstuurd.

• Tip

Verstuur eerst een testbericht naar jezelf om te het bericht na te lopen. Hiervoor dien je altijd een een groep aan te vinken bij Aan en een Onderwerp aan te maken.

• Tip

Als je eenmaal een bericht hebt verzonden, houdt aanmelder.nl bij of er mensen in aanmerking komen voor dit bericht. Als dit het geval is, zie je in een gele link hoeveel mensen dit zijn. Klik op deze link om het bericht naar deze mensen te sturen. Een bericht wordt nooit meerdere malen naar dezelfde persoon verstuurd.