Een deelnemersgroep is een selectie van het totale aantal deelnemers dat zich geregistreerd heeft voor je evenement. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om een gedeelte van je deelnemers een bericht te sturen. Je kan een statische of een dynamische deelnemersgroep maken, klik hier voor meer informatie. Het aanmaken van een groep gaat als volgt:

1. Ga in je dashboard naar Aanmeldingen

2. Klik op de knop Maak deelnemersgroep

Je krijgt het scherm te zien waarin je je deelnemersgroep beheert. De eigenschappen waaraan een deelnemer moet voldoen, baseer je op de status en op de vragen uit het aanmeldformulier.

1. Geef de groep een naam en selecteer een status

2. Klik op  om een eigenschap toe te voegen waaraan een deelenemer moet voldoen

3. Selecteer in het eerste veld de vraag uit het aanmeldformulier waarop je de eigenschap baseert

4. Selecteer vervolgens in het tweede veld waaraan deze eigenschap moet voldoen. Afhankelijk van het vraagtype heb je de keuze uit: Ingevuld / Niet ingevuld / Gelijk aan / Niet gelijk aan / Kleiner dan (<) / Groter dan (>)

5. Als je voor Gelijk aan / Niet gelijk aan / Kleiner dan (<) / Groter dan (>) hebt gekozen, verschijnt er een derde veld. Hierin selecteer je een antwoord uit het formulier.
  • Tip

Onderaan de lijst met eigenschappen staat een teller die telkens aangeeft hoeveel deelnemers er in een groep zitten

• Tip

De deelnemer voldoet alle eigenschappen die je in veld A toevoegt. Als je in veld B eigenschappen toevoegt, voldoet de deelnemer aan de eigenschap in veld A óf veld B.

Deelnemersgroepen

• Tip

Er zijn twee type deelnemersgroepen, namelijk statisch en dynamisch. De groep die je aanmaakt is altijd dynamisch. Wanneer er deelnemers bijkomen die aan de gestelde voorwaarden voldoen, komen ze vanzelf in de groep.