Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Als je een deelnemersgroep aanmaakt, is deze altijd dynamisch. Je kunt een groep ook omzetten naar een statische groep. Wanneer je een deelnemersgroep een bericht stuurt, verandert de groep naar alleen lezen. Wat dit precies betekent, lees je hieronder.

Dynamische groep

Een dynamische groep heeft als eigenschap dat hij van samenstelling kan veranderen. Dit gebeurt door de keuzes van de deelnemers, deze zorgen ervoor dat ze wel of niet in de groep horen. Of door het aantal deelnemers dat toe- of afneemt.

Statische groep

Bij een statische groep, verandert de samenstelling niet automatisch. Het toevoegen of verwijderen van deelnemers doe je handmatig. Een statische groep maak je door eerst een dynamische groep te creëren en deze om te zetten naar een statische groep.

Alleen lezen

Wanneer je een deelnemersgroep een bericht stuurt, krijgt deze groep het kenmerk alleen lezen.

Bij een dynamische groep betekent dit dat je de voorwaarden van de groep niet kunt aanpassen. Het systeem houdt nog steeds bij welke deelnemers wel of niet in deze groep horen. Dit gebeurt ook bij het bericht. Zoals bij alle berichten, houdt het systeem bij of er nieuwe deelnemers voor het bericht in aanmerking komen.
Bij een statische groep betekent dit dat je niet meer handmatig deelnemers kan toevoegen of verwijderen.

Heb je een deelnemersgroep een bericht verstuurd - de groep heeft dus de status alleen lezen -en wil je toch aanpassingen doen, kopieer de groep en maak daarin je aanpassingen.

Op zoek naar een aanmelder.nl feature?Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Hulp nodig?

aanmelder.nl heeft ontzettend veel features om evenementen slim te organiseren. Daarom hebben we een handboek gemaakt. Ideaal als je bezig bent om de eerste evenementen met aanmelder.nl te organiseren.

Nieuwsbrief