E-mailauthenticatie zorgt ervoor dat je de bezorging van je berichten optimaliseert. Je verkleint het risico dat je bericht als spam gezien wordt en in de spam-folder terecht komt.

De meest eenvoudige manier om dit te voorkomen is het opnemen van een SPF-record binnen het DNS. In aanmelder.nl kun je deze informatie opvragen, waardoor je e-mailauthenticatie toe kan voegen.
Je doet dit als volgt:

1. Ga naar E-mail instellingen in het dashboard

2. Vul bij Afzender instellingen het e-mail adres in dat je wil gebruiken, bijvoorbeeld info@mijnorganisatie.nl

3. Klik op e-mailauthenticatie toevoegen

E-mailauthenticatie

4. Vul de domeinnaam in die je wil gebruiken als onderdeel van je afzender: mijnorganisatie.nl - je krijgt nu feedback van ons over de DNS record in de vorm van een stukje tekst.

5. Kopieer deze informatie en vraag de beheerder van je domein om deze informatie toe te voegen aan de DNS record.

• Tip

Een domeinnaam begint direct met de naam van het domein, zonder www.

• Tip

Heb je nog geen domeinnaam, dan kun je via aanmelder.nl ook een domeinnaam kopen.