Ticketsales

Ticketsales

Ticketsales op uw evenement

Bij ticketsales ontvangen deelnemers na registratie een ticket. Tickets kunnen per email worden toegestuurd of papieren tickets kunnen worden gebruikt. Dit ticket kan bij ontvangst worden gescand door een ticket-scanner. De ticket zorgt dus voor tijdsbesparing en controle bij de ontvangst van uw evenement. Tickets geven u ook inzicht welke deelnemers zich hebben geregistreerd en welke uw evenement hebben bezocht. Het is een goed idee ticketing en registratie te combineren in een deelnemersregistratiesysteem met ticketing-module, zoals aanmelder.nl.

Ticket verkoop

Online ticketsales

Bij evenementen is online ticketsales doorgaans efficienter dan handmatige ticketsales. Bij online ticketsales krijgt een deelnemer direct na registratie het ticket toegezonden per e-mail. Online ticketsales is hiermee snel en efficient. Een dergelijk ticket wordt ook wel e-ticket of email-ticket genoemd. Op de tickets staat dan een barcode or QR-code vermeld. Tickets met barcode (barcode-tickets) zijn ook veilige tickets, omdat de ticketbalie dubbel gebruikte barcode-tickets direct herkend. Ook zijn deze tickets direct gekoppeld aan de deelnemers die het ticket heeft gekocht.

Barcode ticketsales

Barcode tickets zijn tijdens de evenementontvangst sneller te scannen dan tickets zonder barcode. Zo kan de ticketcontrole snel worden uitgevoerd en ontstaan er geen rijen tijdens de ticketcontrole. Ticketsales met barcode tickets raden wij dus aan. In de module van aanmelder.nl heeft de ticketsales altijd een barcode of QR-code. Dit maakt ticketsales en deelnemersregistratie efficienter.

Ticketsales via mobiele telefoon

Omdat op het ticket de barcode de echtheid garandeerd, hoeft de barcode niet op een geprint ticket te staan. De ticket kan na ticketsales in de e-mail worden toegezonden of zelfs op je mobiel of smartphone worden getoond. Zo heb je met je mobiele telefoon je ticket altijd bij de hand, zodat je de tickets kan gebruiken voor evenementregistratie. Handig voor de evenementsorganisator die ticketsales gemakkelijk wil houden, en geen probleem heeft met deelnemers die na ticketsales hun ticket vergeten.

Declaratie met ticket

Na deelnemersregistratie krijgt een deelnemer een registratiebevestiging. Bij ticketsales is een deel van de bevestging het ticket. Dit ticket bewijst ook dat er betaald en geregistreerd is. Zo kunnen tickets na ticketsales ook als declaratie worden gebruikt bij zakelijke evenementen.

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak een gratis event aan en probeer het zelf!