Tips om zo productief mogelijk thuis te werken 

Nu half Nederland het kantoor heeft verruild voor de huiskamer en de sociale contacten wat minder zijn, is het van groot belang om productiviteit en gezondheid te stimuleren.  Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat je een stuk meer werk verzet krijgt wanneer je vanuit huis werkt.  Toch is het niet voor iedereen weggelegd. Zit vanuit huis werken niet in je systeem, maar moet je nu toch? aanmelder.nl geeft een aantal tips! 

Probeer ons 14 dagenStart je gratis trial en bouw vrijblijvend je aanmeldformulier en eventwebsite

Maak een TO-DO lijstje 

Wanneer je op een rijtje hebt wat je die dag wilt doen werkt dit een stuk fijner. Probeer in de ochtend de mailtjes op te pakken. Open je mail en pak deze ook direct op. Plan hierna de belangrijkste taken eerst en zet (als het kan) je mailbox een uurtje of langer uit zodat je ook daadwerkelijk die andere taken kunt oppakken. Misschien is het rustiger op werk en weet je even niet meer wat je dan moet doen. Neem de tijd om taken op te pakken waar je normaal geen tijd voor hebt. 
Breek je taken op in stukjes. Het werkt een stuk motiverender, wanneer je steeds kleine taken af kunt ronden. Op deze manier voel je je succesvoller en productiever. 

Tips om zo productief mogelijk thuis te werken 

Zorg voor een ochtendroutine

Bij aanmelder.nl hebben wij nog steeds elke ochtend om 9:05 met alle collega´s een dagstart waarbij we vertellen wat we die dag gaan doen. Iedereen doet dit nu alleen vanuit huis via zijn eigen laptop. Wij maken gebruik van een online room. Wij gebruiken Google Hangouts. Op deze manier start je de dag direct productief en blijf je in contact met elkaar. Zorg er ook voor dat je niet de hele dag in je pyjama blijft werken. Dit komt de productiviteit niet ten goede. Dus spring onder de douche, kleed je aan, ontbijt, pak je to-do lijst erbij en begin dan pas aan je werkdag. 

Pauze nemen en voldoende beweging 

Het is misschien verleidelijk om te lunchen achter je bureau en bijna geen pauze nemen, maar het is juist goed om pauzes te nemen. Ga in de middag even een rondje lopen, haal even wat te drinken, ga een minuutje springtouwen of dansen. De RSI-vereniging adviseert zelfs om elke tien minuten een micropauze van een paar seconden te nemen. Vind je dit wel heel veel? Neem dan elk uur even een pauze van een paar minuten. Je zult zien dat je daarna weer een stuk frisser en scherper bent! 

Zorg voor een goede werkplek 

Niet iedereen heeft thuis de luxe van een aparte kamer met bureau en een monitor. Probeer echter wel een zo goed mogelijke werkomgeving te creëren voor jezelf. Dit kun je doen met een laptopstandaard en een los toetsenbord. Om rug- en nekklachten te voorkomen is het namelijk belangrijk dat je laptop op ooghoogte staat. 
Ga niet te dicht bij het raam zitten. Het is wellicht verleidelijk om buiten in het zonnetje te gaan werken, maar doe dit niet te lang. Het felle zonlicht is namelijk een te groot contrast met het beeldscherm, waardoor het hoofdpijn kan veroorzaken. 
Wanneer je alleen woont is het natuurlijk een stuk makkelijker om rustig te werken dan wanneer je met kinderen in huis moet werken. Vraag dan ook niet te veel van jezelf op dat moment. 
Probeer zoveel mogelijk te werken met noise cancelling headphones. 

Tips om zo productief mogelijk thuis te werken 

Houd contact! 

Je wilt jezelf niet helemaal vervreemden van de buitenwereld nu de meesten verplicht thuis moeten werken. Hou dus contact met je collega's, 
Skype, Zoom, Google Hangouts Meet, Slack. Dit zijn allemaal programma´s waarmee je gemakkelijk contact kunt houden met je collega's. Op deze manier kun je zelfs je geplande vergaderingen door laten gaan. 

Voor de rest is het voornamelijk uitproberen en zal je merken dat het thuiswerken steeds beter zal gaan. Wellicht heb je nu juist tijd om processen te optimaliseren en je te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen. Grijp de kans en probeer het beste van de situatie te maken! 


 

Lees ook over Virtuele evenementen organiseren

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak kosteloos een proefevenement aan en probeer het zelf!

Super support

Wij zijn er voor je! We helpen jou om je evenement zo slim mogelijk te organiseren.

Nieuwsbrief