Toegangskaartverkoop

Toegangskaartverkoop op uw evenement

Bij toegangskaartverkoop ontvangen deelnemers na registratie een ticket. Tickets kunnen per email worden toegestuurd of papieren tickets kunnen worden gebruikt. Dit ticket kan bij ontvangst worden gescand door een ticket-scanner. De ticket zorgt dus voor tijdsbesparing en controle bij de ontvangst van uw evenement. Tickets geven u ook inzicht welke deelnemers zich hebben geregistreerd en welke uw evenement hebben bezocht. Het is een goed idee ticketing en registratie te combineren in een deelnemersregistratiesysteem met ticketing-module, zoals aanmelder.nl.

Ticket verkoop

Online toegangskaartverkoop

Bij evenementen is online toegangskaartverkoop doorgaans efficienter dan handmatige toegangskaartverkoop. Bij online toegangskaartverkoop krijgt een deelnemer direct na registratie het ticket toegezonden per e-mail. Online toegangskaartverkoop is hiermee snel en efficient. Een dergelijk ticket wordt ook wel e-ticket of email-ticket genoemd. Op de tickets staat dan een barcode or QR-code vermeld. Tickets met barcode (barcode-tickets) zijn ook veilige tickets, omdat de ticketbalie dubbel gebruikte barcode-tickets direct herkend. Ook zijn deze tickets direct gekoppeld aan de deelnemers die het ticket heeft gekocht.

Barcode toegangskaartverkoop

Barcode tickets zijn tijdens de evenementontvangst sneller te scannen dan tickets zonder barcode. Zo kan de ticketcontrole snel worden uitgevoerd en ontstaan er geen rijen tijdens de ticketcontrole. Toegangskaartverkoop met barcode tickets raden wij dus aan. In de module van aanmelder.nl heeft de toegangskaartverkoop altijd een barcode of QR-code. Dit maakt toegangskaartverkoop en deelnemersregistratie efficienter.

Toegangskaartverkoop via mobiele telefoon

Omdat op het ticket de barcode de echtheid garandeerd, hoeft de barcode niet op een geprint ticket te staan. De ticket kan na toegangskaartverkoop in de e-mail worden toegezonden of zelfs op je mobiel of smartphone worden getoond. Zo heb je met je mobiele telefoon je ticket altijd bij de hand, zodat je de tickets kan gebruiken voor evenementregistratie. Handig voor de evenementsorganisator die toegangskaartverkoop gemakkelijk wil houden, en geen probleem heeft met deelnemers die na toegangskaartverkoop hun ticket vergeten.

Declaratie met ticket

Na deelnemersregistratie krijgt een deelnemer een registratiebevestiging. Bij toegangskaartverkoop is een deel van de bevestging het ticket. Dit ticket bewijst ook dat er betaald en geregistreerd is. Zo kunnen tickets na toegangskaartverkoop ook als declaratie worden gebruikt bij zakelijke evenementen.